top of page

Xiaomi Redmi Note 10 İnceleme

Xiaomi'nin 3000 TL altında fiyat etiketine sahip yeni akıllı telefonu Redmi Note 10, yeni fiyat/performans kralı mı? İşte detaylı Xiaomi Redmi Note 10 incelemesi!

Redmi Note 10 Ekran Özellikleri Neler?

Xiaomi, yeni telefonlarında Super AMOLED ve AMOLED ekran panellerini tercih etti ve IPS LCD'den geçiş yaptı. Redmi Note 10 da Super AMOLED panelli bir ekrana sahip ve Xiaomi'nin bu hareketi, bu fiyat segmenti için gerçekten de önemli bir diğer hamle.


Redmi Note 10'un ekranı 6.43 inç büyüklüğünde ve ekranın en önemli taraflarından biri tam 1100 nit parlaklığa erişebiliyor oluşu. Bu parlaklık değeriyle pek çok rakibini geride bırakan şirket, kendisinden pahalı pek çok telefondan bile daha yüksek parlaklık seviyesi sağlayabiliyor. Ha, tabii ki buna karşın 60Hz ekran tazeleme hızına sahip olduğunu söyleyelim. Yani bu telefonda 90Hz ya da 120Hz gibi daha yüksek ekran tazeleme hızlarına erişemiyorsunuz. Tamam bu özellik yok, ancak denklemden bunu çıkarttığınızda, geri kalan kısımda ekran gerçekten de tatmin edici duruyor.

2400x1080 piksel çözünürlük ve yüzde 100 DCI-P3 renk gamutuna sahip panel ve yüksek parlaklıkla birlikte bu sınıf için yeterli ve hatta gayet fazla bir ekrana sahip Redmi Note 10.

Bu arada ekran Gorilla Glass 3 ile korunuyor. Telefonunun ekranı üzerinde önceden uygulanmış bir koruma filmi yer alıyor ve kutu içeriğinde de bir silikon kılıf mevcut.

bottom of page