top of page

OPPO Reno5 Lite İnceleme

Türkiye'de üretilen OPPO Reno5 Lite orta segment akıllı telefon arayanların beklentisini karşılayabiliyor mu? Özellikleri neler, kamera yetenekleri ve performansı nasıl?


OPPO Reno5 Lite Ekran Özellikleri Neler?


Reno5 Lite'ın ekranı da tıpkı Reno5 gibi 6.43 inç boyutunda. Ekran büyüklüğüyle geniş bir görüntü sağlayan telefonun ekran en – boy oranı 20:9 şekilde karşımıza çıkıyor. Yani telefonu yan çevirdiğinizde sinemaskop bir görüntü sağlayabiliyorsunuz ki, ekran sadece görüş alanı ile değil, aynı zamanda sağladığı görüntü kalitesi ile de bunu destekler nitelikte. Zira telefonun ekran paneli AMOLED teknolojisine dayanıyor. Piksel yoğunluğu 409 ppi olan ekranda, 1080x2400 piksel çözünürlüğünde görüntü sağlanabiliyor.


800 nit parlaklık seviyesine ulaşabilmesi ekranın en büyük artılarından biri olurken, ekranda Reno5 modeli ile en temel fark, tazeleme hızı anlamında yaşanıyor. Reno5 modelinde 90Hz tazeleme hızı sunulduğunu söylemiştik. Reno5 Lite'ta ise karşımızda standart 60Hz ekran yer alıyor.

Ekranın hemen köşesinde ön kamerayı görebiliyoruz. Parmak izi sensörü de ekrana entegre şekilde bulunuyor. Gayet hızlı tarama yapabilen parmak izi sensörünü kullanmak istemezseniz, ön kamera yoluyla yüz tanıma özelliği de mevcut.

bottom of page