top of page

realme C21 İnceleme



realme C21 Özellikleri Neler?


realme C21'in ekranı bir hayli geniş. Telefonun ekranı 6.5 inç büyüklüğünde ve bu ekran, kameranın damla çentik yoluyla yerleştirilmesi neticesinde yüzde 89.5 seviyesinde ekran / gövde oranına sahip. Hal böyle olunca, geniş ekranda multimedya tüketimi daha zevkli hale geliyor elbette.


Ekran paneli IPS LCD olurken, bu sayede geniş renk üretimi sağlanıyor ve 400 nit parlaklık oranına erişilebiliyor. Bu değer, giriş seviyesi telefonlar için fazlasıyla iyi bir parlaklık oranı anlamına geliyor.

Ekranın çözünürlüğü ise, segmente uygun olarak kabul edilebilecek düzeyde 720x1600 piksel seviyesinde. 270 ppi piksel yoğunluğunun bulunduğu ekran, 20:9 görüntü en – boy oranına da sahip.

realme C21'de Android 10 işletim sistemi yer alıyor ve şirketin kendi arayüz yazılımı olan Realme UI kullanılıyor. Akıcı bir kullanım sağlayabilen telefonun teknik tarafındaysa, MediaTek Helio G35 işlemcinin kullanıldığını görüyoruz. Bu işlemci daha önce incelediğimiz realme C15'te de yer alıyor. Sahip olduğu HyperEngine özelliğiyle mobil oyuncular için iyi bir oyun performansı sağladığını da söyleyelim. Telefonun Oyun Alanı kısmına girdiğinizde, buradan oyun için çeşitli optimizasyonlara erişebiliyorsunuz.

Giriş segmenti için gayet yeterli performans sağlayabilen bu işlemciye 3 GB RAM ve 32 GB depolama birimi de eşlik ediyor. 32 GB alan yine giriş segmenti için kabul edilebilir olsa da, bu alanı microSD kart yoluyla genişletmek elinizde. Telefonun microSD kart slotuna 256 GB'a kadar takacağınız bir kart ile kapasiteyi kolayca genişletebiliyorsunuz.

realme C21'de batarya kapasitesi de geniş tutulmuş. Telefonda 5000 mAh seviyesinde batarya mevcut ve bununla beraber yoğun kullanımlarda tam gün kesintisiz bir kullanım sağlamak mümkün. Ilımlı kullanımlarda ise 2 günü çok rahat çıkartabiliyorsunuz. Öte yandan yüzde 5 şarjınız kalsa bile, Süper Güç Tasarruf Modu'nu kullanarak WhatsApp'ta neredeyse 2 saate yakın sohbet edebilir, YouTube'da ise 1 saati aşkın video izleyebilirsiniz. Telefonun tam 47 günlük bekleme süresine sahip olduğunu da söyleyelim. Böylece realme C21 ile pil sorunu yaşamayacak, hatta ters şarj özelliği ile onu bir powerbank olarak da kullanabileceksiniz.

bottom of page