top of page

Microsoft Office Publisher - Satır veya paragraf aralığını değiştirme

Satır aralığı bir paragrafta metin satırları arasındaki dikey aralığın büyüklüğünü saptar. Varsayılan olarak, satırlar tek aralıklıdır; Yani bu, boşluğun bu satırda en büyük yazı tipi değerini, ayrıca küçük bir ek alana sahip olduğunu belirtir.

Paragraf aralığı paragrafın üstündeki veya altındaki aralığın büyüklüğünü belirler. Yeni bir paragraf başlatmak için ENTER tuşuna bastığınızda, Aralık sonraki paragrafa taşınır, ancak her paragrafın ayarlarını değiştirebilirsiniz.

Satır ve Paragraf aralıklarını paragraf iletişim kutusunun (giriş sekmesi) Girintiler ve aralıklar sekmesinde ayarlarsınız. Ayrıca, birden çok sütunda metni tam olarak hizalamak için, metni taban çizgisi kılavuzları 'e hizalayabilirsiniz. Düzen kılavuzları iletişim kutusunun (sayfa tasarımı sekmesi) taban çizgisi kılavuzları sekmesinde taban çizgisi kılavuzları ayarlarsınız. Paragraf Iletişim kutusunun Girintiler ve aralıklar sekmesinde metni taban çizgisi kılavuzlarına göre hizalayabilirsiniz (giriş sekmesi). Satır ve paragraf ayarlarının varsayılan ayarları kullanılan stile göre belirlenir. Paragraflar arasındaki aralığı değiştirme

  1. Özel görev işlemini başlat

  2. Paragraf iletişim kutusunu göstermek için giriş sekmesinde paragraf başlatıcısına tıklayın.

  3. Girintiler ve aralıklar sekmesini tıklatın.

  4. Satır aralığıaltında aşağıdakilerden birini yapın:

    • Paragraflardan önce kutusunda, paragrafın üzerinde olmasını istediğiniz aralık miktarını yazın veya seçin.

    • Paragraflardan sonra kutusunda, paragrafın altında olmasını istediğiniz aralık miktarını yazın veya seçin. İpucu: Paragraflardan önceki veya sonraki Aralık değerleri nokta olarak görüntülenir. Başka ölçü birimleri belirtmek için istediğiniz sayısal değerin ardından bu birimlerin kısaltmalarını yazın: inç (in), santimetre (cm), pika (pi), nokta (nk) veya piksel (px). Nokta dışında bir birim belirttiğinizde, Microsoft Office Publisher ölçüyü noktalara dönüştürür.


Metin satırları arasında otomatik Aralık ayarlama

  1. Özel görev işlemini başlat

  2. Paragraf iletişim kutusunu göstermek için giriş sekmesinde paragraf başlatıcısına tıklayın.

  3. Girintiler ve aralıklar sekmesini tıklatın.

  4. Satır aralığıaltında, Satırlar arasında kutusunda, metin satırları arasında istediğiniz aralık miktarını yazın veya seçin. Örneğin, çift boşluk türü veya 2SP 'yi seçin. Çift boşluk 'tan tek boşluk yazın veya 1SP öğesini seçin. İpucu: Satırlar arasındaki boşluk değeri boşluk (SP) olarak gösterilir. Bir tamsayı yazarsanız, Publisher bunu bir dizi boşluk olarak yorumlar. Başka ölçü birimleri belirtmek için istediğiniz sayısal değerin ardından bu birimlerin kısaltmalarını yazın: inç (in), santimetre (cm), pika (pi), nokta (nk) veya piksel (px). Boşluk dışında bir birim belirttiğinizde, Publisher ölçüyü noktalara dönüştürür.


bottom of page