top of page

Microsoft Office Publisher - Yaygın yazdırma sorunları

Bu makale, en yaygın yazdırma sorunlarının bazılarının yanıtlarını almanıza yardımcı olur. Bu sorunlar, Publisher 'daki bir sayfa ile bir kağıt sayfası arasındaki farkın, bir kağıda birden çok sayfa veya birden çok kopya yazdırma arasındaki farklar ve sayfa sayfasında sayfaları hizalama arasındaki farkı ortaya yayınlar.


Sayfalar, sayfalar ve kopyalar arasındaki farkı öğrenme

Publisher 'Da, sayfa boyutu yayınınızın alanına başvurur. Kağıt boyutuveya sayfa boyutu, yazdırmak için kullandığınız kağıdın boyutudur. Bu, birden çok sayfayı veya tek bir sayfanın birden çok kopyasını tek bir kağıda yazdırabileceğiniz anlamına gelir. Aşağıdaki çizimde, tek bir kağıda yazdırılmış birden çok farklı sayfa gösterilmektedir.


Sayfada birden çok sayfa yazdırma

Yayınınızda birden çok sayfanız varsa, bunları her kağıda yazdırmayı seçebilirsiniz:

Not: Bu seçenek yalnızca yayın sayfası boyutu yeterince küçük olduğunda kullanılabilir ve birden fazla sayfanın tek bir kağıda sığabileceği bir sayfadır.


  1. Dosya > Yazdır'ı tıklatın.

  2. Ayarlar'ın altında, yaprak başına bir sayfa'ya tıklayın ve ardından listede birden çok sayfa 'yı seçin.

  3. Yazdır'ı tıklatın. İpucu: Bir üreticinin ürünü veya daha ucuz kağıda yazdırmadan önce yayınınızın beklediğinizden önce yazdırdığından emin olmak için bir düz kağıt sayfasına bir sınama sayfası yazdırın.


Sayfada birden çok kopya yazdırma

Kartvizit yayını olduğunu varsayalım. Yaprak başına birden çok kopyaseçildiğinde, aynı kartın 10 kopyasını tek bir kağıda yazdırmayı seçebilirsiniz.


  1. Yazdırmak istediğiniz yayını (etiket yayını gibi) açın.

  2. Dosya > Yazdır'ı tıklatın.

  3. Ayarlar'ın altında, yaprak başına bir sayfa'ya tıklayın ve ardından listede sayfa başına birden çok kopya 'yı seçin.

  4. Her sayfanın kopyalarında istediğiniz kopya sayısını seçin.

İpucu: Belirli bir üreticinin ürününe (örneğin, etiket sayfası) yazdırmak istiyorsanız, yayınınızın üründe düzgün hizalandığından emin olmak için boş bir kağıda yazdırmayı deneyin.Sayfaya daha fazlasını sığdırma Çıktınızı bir üreticinin ürününe hizalamaya çalışmıyorsanız, yan ve üst kenar boşluklarını ve yatay ve dikey aralıkları ayarlayarak yayınınızın tek bir sayfasına sığabilecek kopya sayısını artırabilir veya azaltabilirsiniz. Yazdırma kenar boşluklarını ve yatay ve dikey aralıkları değiştirmek Için aşağıdakileri yapın:

  1. Dosya > Yazdır'ı tıklatın.

  2. Ayarlar'ın altında, yaprak başına bir sayfa'ya tıklayın ve ardından listede sayfa başına birden çok kopya 'yı seçin.

  3. Düzen seçenekleri'ni tıklatın ve kenar boşluklarını ve boşlukları ayarlayın.

Kağıt boyutları Ayrıca, her sayfaya farklı bir kağıt boyutu veya sayfa boyutu kullanarak da yazdırılacak kopya sayısını değiştirebilirsiniz. Bir kağıda birden çok kopya yazdırmak Için, yayının sayfa boyutu kağıt boyutundan küçük olmalıdır. Örneğin, her kağıda sayfanızın iki kopyasını yazdırmak için, sayfa boyutunuz kağıdın yarısından uzun olmaması gerekir. Yazdırmak istediğiniz kağıdın boyutunu değiştirmek Için aşağıdakileri yapın:

  1. Dosya > Yazdır'ı tıklatın.

  2. Ayarlar'ın altında, istediğiniz kağıt boyutunu seçin.

  3. Yaprak başına bir sayfayatıklayın ve listede sayfa başına birden çok kopya 'yı seçin.

  4. Her sayfanın kopyalarında istediğiniz kopya sayısını seçin. Not: Yazıcınız özel kağıt boyutlarını destekliyorsa, yazıcı özelliklerinitıklattıktan sonra özel bir kağıt boyutu belirtebilirsiniz. Özel kağıt boyutları ekleme konusunda belirli bir yönerge için yazıcı kılavuzuna bakın.


Yayınlarınızı hizalama

Bir kağıda ya da Etiketler veya kartvizitler gibi belirli bir üreticinin ürününe yayınlar yazdırdığınızda, yayınınızı tam istediğiniz yere göre yazdırabilirsiniz.

Yayını belirli bir üreticinin ürününe hizalamanızı kolaylaştırmak Için, kırpma işaretleri on tuşuna olun. Yayımınızı sayfa üzerinde hizaladıktan sonra kırpma işaretlerini devre dışı bırakabilirsiniz. Kırpma işaretleri hakkında daha fazla bilgi Için Publisher 'da kırpma Işaretlerini ekleme ve yazdırmakonusuna bakın.

Yazdırma ayarları 'ndaki yazdırma seçeneklerini ayarlayarak yayınınızın yazdırılacağı kağıda Nerin yazdırılacağını belirtebilirsiniz. Örneğin, üst kenar boşluğunu1,0olarak değiştirerek Yayını kağıdın en üstünden bir inç yazdırmaya zorlayabilirsiniz.

Ayrıca, yayınınızın kağıt sayfasını daha iyi doldurması için yatay boşluğu ve dikey boşluğu artırarak, yayın kopyaları veya sayfalar arasında daha fazla boşluk oluşturabilirsiniz.


Konum seçmek için yazdırma seçeneklerini ayarlama


  1. Bir kartvizit gibi, yazdırmak istediğiniz kağıt boyutundan daha küçük bir yayın oluşturun veya açın.

  2. Dosya > Yazdır'ı tıklatın.

  3. Ayarlar'ın altında, yaprak başına bir sayfa'ya tıklayın ve ardından listede sayfa başına birden çok kopya 'yı seçin. Sayfada istediğiniz sayı kopyalarını (yalnızca 1 de olsa bile) her sayfanın kopyalarında girin.

  4. Düzen seçenekleri'ne tıklayın ve sayfada yazdırmanın başlamasını istediğiniz satır ve sütunu girin

  5. Yan kenar boşluğunu, üst kenar boşluğunu, yatay aralığıve Dikey Aralık ölçülerini değiştirin, böylece Önizleme penceresi istediğiniz kopyaların konumunu ve sayısını görüntüler. İpucu: Belirli bir üreticinin ürününe yazdırmak istiyorsanız, önce boş bir sayfada yazdırmayı deneyin ve yayınınızın istediğiniz yere yazdırılmasını sağlayın.


bottom of page