top of page

App Inventor Proje Örneği 10 - Media Bileşenleri - SoundRecorder - Player

Ses Çalma ve Ses Kayıt Uygulaması:Bu uygulama için ekranımıza 3 adet “Button” bileşeni yerleştirip sırasıyla “Button1=Kaydetmeye Başla”, “Button2=Kaydetmeyi Durdur” ve “Button3=Kaydedilen sesi Çal” olarak “Properties” alanından butonların “Text” özelliklerini değiştiriyoruz. İlk iki butonu ekranda yanyana görünmesi için “HorizontalArrengement1” içine yerleştiriyoruz.


Ekranımıza 1 adet “Player”, 1 adet “SoundRecorder” ve bize yapılan işi görsel olarak göstermesi için “Notifier” bileşeni ekliyoruz ve blok ekranına geçiyoruz.


Bu Ekranda resimde de görüldüğü üzere, butonlardan “Button1” ses kaydını başlatır, “Button2” ses kaydını dururur ve “Button3” de kayıt sonrası “When..Recorder1..AfterSoundRecorder” oulayı ile “Player1” bileşeninin “Source” özelliğine kaydedilen dosyayı aktarır.


Bu uygulamada butonların “Properties” alanındaki “Image” özelliğini kullanarak butonla alakalı resim tanımlayabilirsiniz. Örneğin “play”, “stop”, “record” olarak internette aratacağınız küçük resimleri dizayn ekranındaki media alanına bu küçük resimleri yükleyin ve bu resimleri butonların “Properties” alanındaki “Image” özelliğinden seçiniz. “Player1” bileşeninin duraklatma (Call..Player1..Pause) ve durdurma (Call..Player1..Stop) bloklarını da yerleşim bileşenlerinin düzenlemesi ile yerleştirip kullanabilirsiniz.






Hemen uyarayım resimleri butonlara tanımladığınızda yazıların altında arka plan olarak kendilerini gösterirler. En uygunu, resim kullanırken “Text” özelliğini boş bırakmak olur.

bottom of page