top of page

Windows 11 kullanıcılarından şikayetler gelmeye başladı

Windows 11'in test sürümleriyle ilgili kullanıcılardan en sık gelen şikayetler ortaya çıktı. Kullanıcılar Windows'un önceki sürümüne alıştıklarından dolayı, tanıdık özelliklerle karşılaşamadıkları için hayal kırıklığına uğruyorlar.

Yaygın şikayetler arasında görev çubuğunu ekranın altına sola, sağa veya yukarı sürükleyememek geliyor. Microsoft'un bu özelliği tekrar kullanıma sunup sunmayacağı henüz bilinmiyor ancak şirket, kullanıcıların bu özelliği istediğinin farkında. Kullanıcılar ayrıca basitçe sürükleyip bırakarak uygulamaları artık görev çubuğuna sabitleyemiyorlar. Bunun için uygulamayı başlatmaları gerekiyor ve ancak o zaman sabitlenebildiğinden şikayet ediyorlar.



Microsoft şikayetlerin farkında

Oldukça spesifik olsa da bir diğer yaygın şikayet, kullanıcıların görev çubuğunda saniye göstergeli bir saat ayarlayamamaları. Önceden bu, kayıt defterine ShowSecondsInSystemClock parametresi eklenerek yapılabiliyordu, ancak şimdi bu parametre desteklenmiyor. Saati, saniye göstergesiyle döndürmek için üçüncü taraf uygulamaları (örneğin, T-Clock Redux) kullanmanız gerekecek.

Windows 11'e geçmek isteyip de donanım kısıtlamaları nedeniyle yapamayan kullanıcılardan da şikayetler var. Örneğin, yeni işletim sistemi bazı eski işlemcilerle uyumlu değil ve bilgisayarın fiziksel bir TPM 2.0 şifreleme modülüne sahip olmasını gerektiriyor. TPM 2.0 gereksinimini aşmanın bir yolu var, ancak Microsoft, bu sonbaharda Windows 11'in kararlı sürümünün piyasaya sürülmesiyle açığı kapatacağı bildirildi.

bottom of page