top of page

Windows 11 ilk testlerde Windows 10'a yenildi: Daha yavaş

Microsoft'un lansman yapmaya hazırlandığı Windows 11, mevcut işletim sistemi Windows 10'dan belirgin şekilde daha yavaş çıktı. İlk testlere göre Windows 11 hız açısından geride kalıyor.


Teknoloji uzmanları, bu ay sonunda resmi olarak piyasaya sürülmesi gereken Windows 11 sürümünü incelemeye aldılar. Zira PC'ler için en popüler işletim sisteminin yeni sürümünde performansın nasıl değişeceğini bilmeleri gerekiyordu. Bunu belirlemek için, Microsoft'un işletim sisteminin iki sürümünü çalıştıran aynı konfigürasyona sahip bilgisayarlarda sentetik testler yapıldı.


Windows 10 ve 11 için Geekbench testinin sonuçları neredeyse aynıydı, ancak PCMark 10'da, özellikle Intel işlemciye dayalı bir bilgisayarda, platformun eski varyasyonunun üstünlüğü kaydedildi. Cinebench R23 tek iş parçacıklı performans testleri, her iki platformun da kararlılığını gösterdi, ancak Windows 10 çok iş parçacıklı testte halefinden daha iyi performans gösterdi.



Windows 10 daha üretken

Windows 11'in, Windows 10'dan daha iyi performans gösterdiği tek kriter, web uygulamalarının hızını test etmek için kullanılan Speedometer 2.0 testlerinde ortaya çıktı. Burada Windows 11, Windows 10'dan %15 daha fazla puan almayı başardı.


Uzmanlar, neredeyse tüm sentetik testler açısından, mevcut işletim sisteminin yenisinden daha üretken olduğu sonucuna vardı. Windows 11'in hızıyla ilgili sorunların, ürünün piyasaya sürülmesinden sonra düzeltilecek olan optimizasyon ve bazı uyumluluk nüansları ile ilişkili olduğu belirtiliyor.


Windows 11 resmi olarak 24 Haziran tarihinde tanıtılacak. Windows 10, 8.1 ve 7 kullanıcılarının güncellemeyi ücretsiz olarak almaları bekleniyor.

bottom of page