top of page

Windows 10 Güncellemeleri Nasıl Kaldırılır?

Microsoft, Windows 10 Yüklemelerinin güncel olmasını önerir ve Güvenlik açısından pratik bir yol olsada bazı durumlarda Windows Güncellemeleri yarardan çok zarar verebileceği aşikardır. Hatalı olabilen bazı güncellemeler yüklendikten sonra, Başlat Menüsünden Masaüstüne, Eylem Merkezini ve hatta tüm İşletim Sistemini mahveder.


Bu makalede, bilinen ve Bilgisayarınız'da sorunlara neden olabilecek olan bazı Güncellemeleri nasıl kaldırabileceğinizi açıklayacağım. Windows'unuza zarar verebilecek hatalar içeren bazı Windows güncellemelerinin Ayarlardan, Denetim Masası'ndan ve Komut İstem aracılığıyle nasıl kaldıracağınızı öğreneceksiniz.

Ayarlar ve Denetim Masası ile Windows Güncellemelerini Kaldırma:

  • 1- Başlat Menüsü  ve ardından Ayarlar dişli Simgesine 

  • 2- Ayarlar Penceresinde  Güncelleştirme ve Güvenlik Sekmesine tıklayın.

3- Güncelleştirme Geçmişini GörüntüleveyaKurulu Güncelleştirme Geçmişini Görüntüle sekmesinin üzerine tıklayın.

4-   Güncelleme Geçmişini Görüntüle sayfasında Güncelleştirmeleri Kaldır'a tıklayın.

  • 5- Bir sonraki sayfada, En Son Windows Güncellemelerinin bir listesi görüntülenir. Güncelleme listesini Tarihe Göre sıralayabilir veya Sağ Üst Arama Kutusunu kullanarak Yüklü ve Aktif olan güncelleştirmeleri arayabilirsiniz.

Kaldıracağınız Güncelleştirmenin Bilgi Bankası (KB) numarası'nı not aldıysanız hızlı bir şekilde arama kutusuna girmeniz yeterlidir. Kaldırmak istediğiniz Güncellemeyi belirledikten sonra aşağıdaki adımlayı uygulayın.

  • 1- Güncellemeyi Seçin

  • 2- Kaldır düğmesine tıklayın.

  • 3- Güncellemeyi kaldırmak için Evet tuşuna tıklayın.

  • 4- İşlemi tamamlamak için Bilgisayarınızı Yeniden Başlatın.


bottom of page