top of page

WD Black SN750 500 GB SSD İnceleme

SSD'ler artık oyun oynama teması etrafında şekillendirilen bilgisayarların olmazsa olmazı konumunda. Üstelik iş bu kadarla da sınırlı kalmıyor, performans amaçlı olarak geliştirilmiş SSD'ler de oyuncuların arzu nesneleri arasına çoktan girdi bile.

Western Digital Black serisinin gösterdiği büyük başarı, firmayı rahatlatmamış olacak ki SN750 karşımızda duruyor, küçük ama yerinde performans farkları ve değişiklikler ile beraber.


WD Black SN750 500 GB SSD Performansı

Diskte kapasite arttıkça performans da artıyor. Ancak diskin en iyi ve optimum performansı 1 TB'lık modeliyle sağladığını söyleyebiliriz, en azından kağıt üstünde.

500 GB modelin firma tarafından vadedilen performans değerleri ise 300TBW yazma ömrü, 3470 MB/s sıralı okuma ve 3000MB/s sıralı yazma performansı. Yaptığımız Crystal Mark değerlerinde 3535 MB/s sıralı okuma ve 2933 MB/s sıralı yazma değerlerine ulaştığımızı da söylememiz gerek.

Görebildiğiniz gibi Black SN750 en elit seviyedeki performans beklentilerini bile karşılayacak kadar hızlı bir ürün. WD Black SN750'de de şirketin kendi SSD kontrolcüsü tarafından yönetilen 64 katmanlı 3D NAND'ı kullanılmış. M.2 2280 form faktöründe olan diskte ayrıca bir oyun özelliği yer alıyor ve bu sayede ufak beklemelerde diskin idle konuma geçmesi önlenerek (Yani APST kapatılarak) performans iyileştirmesi sağlayabiliyor. Bunun için Western Digital SSD Dashboard'u yüklemeniz gerekiyor.


bottom of page