top of page

TCL TAB 10s İnceleme

Öğrenciler ekran başına! Uzaktan eğitim alan öğrencilere EBA derslerine katılabilecekleri, etkili ders çalışabilecekleri ve dinlenme zamanlarında da keyifle kullanabilecekleri bir tablet olan TCL TAB 10s'i inceledik!

Bugün, okula evlerinden devam etmeye çalışan öğrenciler için önemli bir cihaz olan TCL TAB 10s'i yakından tanıyacağız, onlarca tablet modeli varken neden özellikle bu o kadar önemli, bu soruyu cevaplandıracağız.

Şimdi piyasada çok fazla tablet var ve her biri onlarca farklı özellik içeriyor. Ancak bu cihazın en temel farkı özellikle öğrencilerin düşünülerek hazırlanmış olması. Bunun için cihazın içinde bir dijital kalem yer alırken, ayrıca ders zamanı ders, eğlence zamanı eğlence için uzun soluklu pil ömrü ve ekran koruma özellikleriyle de dikkati çekiyor. Şimdi tek tek bunları açalım, tableti daha yakından hep birlikte tanıyalım.

TCL TAB 10s Tasarımı ve Ekranı Nasıl?

TCL TAB 10s, ince hatlara ve hafif tasarıma sahip bir tablet modeli olurken, böylece çocukların rahatlıkla taşımalarına uygun ölçüde hazırlanmış. Mat yüzeye sahip arka gövdesi gri ve gümüş renklerle tercih edilebilen tabletin ekranı da 10.1 inç gibi gayet geniş bir ekrandan oluşuyor.


TCL TAB 10s Özellikleri Neler?

Peki, TCL TAB 10s'in özellikleri neler? Çocukları ilgilendiren kısım belli. Oyun performansı. Evet, bu tabletle oyun da oynayabiliyorsunuz pek tabii ki. Bunun için yeterli teknik ekipmana sahip olan tablette ders dışında zaman geçirmek için oyunlar da oynayabilirsiniz ve özellikle uzun süreler videolar izleyebilirsiniz. Eğer YouTube'da vakit geçirmeyi seviyorsanız, bu sizin için iyi haber olsa gerek.


Tablette tam 8000 mAh kapasitesinde bir batarya yer alıyor. Bu oldukça büyük bir kapasite. Böylece uzun süreler şarj etmeden kullanılabiliyor. 8 saate kadar aralıksız video izletebilen tablet, 2 haftaya kadar bekleme modunda da durabiliyor.

Tabletin bu uzun pil ömrü sayesinde eğlence saatlerinin yanında elbette EBA üzerinden derslere girildiğinde büyük fayda sağlanıyor. Böylece ders sırasında tableti şarja takma derdi olmadan rahatlıkla dersler görülebilecek. Öte yandan bu tabletin öğrenciler için sunduğu ek avantaj ise yanında kalemle birlikte gelmesi. TCL Passive Pen olarak da isimlendirilen bu kalem ile öğrenciler notlarını tablet üzerine alabiliyor ve böylece bu cihaz daha etkin bir çalışma aracına dönüşebiliyor.

bottom of page