top of page

Tarayıcıda Windows 10 dönemi başladı

İnternet tarayıcısından Windows 10 deneyimleme imkânı sunan Microsoft Windows 365 hizmeti abonelik kabul etmeye başladı. Uzak bilgisayardan bağlantı imkânı da mevcut.



Microsoft’un önemli bir yenilik yaparak tarayıcı üzerinden Windows 10 deneyimi imkânı hazırladığı Windows 365 aboneliği resmen yayına başladı. Telefondan bile Windows 10 deneyimi yaşayabileceğiniz hizmetin detayları haberimizde.

Windows 365 nasıl kullanılır?

Windows 365 hizmeti esas olarak kurumlar için başladı ve yakın dönemde bireysel abonelere de sunulması bekleniyor. Diğer taraftan kurumsal abonelik alarak bu hizmeti deneyimlemek de mümkün.


Windows 365 sayfasında sadece bir kurum ismi yazmak yeterli oluyor ve kendi kurumsal adresinizi açabiliyorsunuz. Sonrasında kredi kartı tanımlayarak hizmeti başlatmak kalıyor.


İlk 2 ay hizmet ücretsiz iken Windows 365 Business üzerinden devam etmek gerekiyor zira diğer abonelikler Windows 10 Pro veya Endpoint Manager kullanan kurumlara daha uygun. Abonelik aylık 204TL ancak ilk ödemede vergiler dahil biraz daha fatura kabarabiliyor.


Temel anlamda Windows 10 tecrübesi sunan hizmette 4GB RAM ve 128GB depolama tanımlanmış. Uzaktan bağlandığınız cihazdaki depolama alanını da görebiliyorsunuz. Tarayıcı dışında Microsoft uzak masa üstünde ilgili linki alarak Workspace sekmesine yapıştırıp girebilirsiniz. Özellikle Linux veya mobil işletim sistemi kullanıp da Windows 10 deneyimlemek isteyenler için güzel bir yenilik diyebiliriz.

bottom of page