top of page

Sosyal medya optimizasyonu nedir?

Sosyal medya optimizasyonu. Kurumların ve bireylerin sosyal ağ profillerini profesyonelleştirerek belirli içerik yerleşim ve paylaşımıyla hedeflenen sitelere trafik yönlendirmeyi amaçlayan stratejik çalışmadır. İnternet üzerindeki görünürlüğün arttırılmasında kullanılan bir yöntemdir. Konu hakkındaki anahtar kelimeler kullanılarak hazırlanır böylece potansiyel araştırmacılar ürün ve hizmetlere kolaylıkla ulaşabilirler.


Sosyal Medya Optimizasyonu yapmak, markanızı güçlendirmenize ve görünürlüğü artırmanıza, ayrıca potansiyel müşteriler üretmenize ve satışlarınızı artırmanıza yardımcı olabilir. Sosyal medyanızı optimize etmek, işletmenize hem aşinalık hem de güven kazandırır, çünkü tüketiciler yalnızca sizin bahsettiğinizi değil, başkaları tarafından da yapılan öneri ve yorumları da görebileceklerdir.




Arama motoru optimizasyonu ile sosyal medya optimizasyonu arasındaki fark nedir?


Arama motoru optimizasyonu SEO, sayfa ve sayfa optimizasyonunu da içeren arama motorlarından gelen trafiği hedeflemenizi sağlar. Sosyal Medya Optimizasyonu ise, sosyal medya platformlarınızı web sitesine trafik getirecek kadar ilgi çekici hale getirmeye odaklanan dijital bir pazarlama yöntemidir. SEO ve SMO’nun ana önceliği, web sitenize trafik çekmektir. Sitenize daha fazla trafik çekmek için SEO ve SMO’nun birlikte çalışması gerektiğini vardır. Aslında, SMO’nun, SEO karşısında etkisini görmek için Google’da popüler bir markanın adını arayın. Muhtemelen Twitter hesaplarının ilk 5 sonuçta listelendiğini göreceksiniz.

bottom of page