top of page

Microsoft, Windows 11'in yeni Focus Session özelliğine Spotify'ı entegre edecek

Microsoft, Spotify'ı kullanıcıların yapılacaklar listesinden çalışmak üzere bir görev seçilebileceği ve oturum başlatılabileceği Windows 11'in yeni Focus Session özelliğine entegre etmeyi planlıyor.


Teknoloji devi Microsoft, müzik akışı platformu Spotify'ı yeni bir Windows 11 özelliğine entegre edecek. Yapılan bir paylaşımda Windows 11'e yakında gelecek olan yeni Focus Session özelliğine ilk bakışla beraber özelliğin Spotify entegrasyonu da gösterildi.

Microsoft'tan Windows 11'e yeni özellik: Focus Session

Microsoft'un baş ürün sorumlusu Panos Panay, Twitter hesabından paylaştığı bir tweette Windows 11'e eklenecek olan Focus Sessions özelliğine dair kısa bir videoya yer verdi. Videoya göre yeni Focus Sessions özelliği işletim sisteminin yerleşik saat uygulamasına entegre olarak çalışacak.




Uygulama içerisinden Focus Sessions özelliğine gelindiğinde kullanıcılar 4'e bölünmüş bir pencere görecek. Bu dört ayrı bölümde oturumlar için görevler seçebilecek, günlük ilerlemeler kontrol edilebilecek, zamanlayıcı ayarlanabilecek ve Spotify'dan çalma listeleri yer alacak.


Videoda Spotify entegrasyonu ile Focus Sessions özelliğinde kullanıcıların, platform tarafından sunulan çalma listelerini mi yoksa kendi çalma listelerini mi seçebileceklerine dair bir ayrıntı bulunmuyor. Özellik, henüz kullanıcılara sunulmadı ancak Panay'a göre yakında gelecek.

bottom of page