top of page

Microsoft, Windows 11'in uyumsuz bilgisayarlara yüklenmesini engelleyecek

Microsoft, Windows 11'in uyumsuz cihazlara yüklenmesini nasıl engelleyeceğini açıkladı. Cihazların uygun olup olmadığı, telemetri verileri ile kontrol edilecek.



Windows 11 yalnızca beta testi için mevcut olsa da, bu yıl içinde kararlı bir yapı yayınlanacak ve kullanıcılar buna ücretsiz olarak yükseltebilecekler. Ancak buradaki kritik nokta ise donanımlarının Windows 11'e uygun olması durumunda güncelleme işleminin yapılacak olması.

Microsoft: Cihazları güvende tutmak istiyoruz

Microsoft, desteklenmeyen donanıma sahip kullanıcılar için Windows 11'e yükseltmenin engelleneceğini duyurdu. Şirket, cihazları üretken ve güvenli tutmak için bunu yaptığını açıkladı. Microsoft, telemetri verilerini kullanarak cihaz uyumluluğunu belirleyebilecek ve ardından da Windows Update, kullanıcının Windows 11'i yükleyip yükleyemeyeceğini söyleyecek.



Yazılım devi konuyla ilgili olarak: "Cihazınızın, desteklenmeyen bir sürüme güncellenmesini engelleyeceğiz çünkü cihazlarınızın güvende kalmasını istiyoruz." şeklinde bir açıklama yaptı.


Windows 11 ayrıca, artık yeni dizüstü bilgisayarlarda ve masaüstü makinelerde yerleşik olarak bulunan bir güvenlik özelliği olan TPM 2.0'ı da gerektiriyor. Neyse ki, kayıt defterindeki ilgili ayarları değiştirerek TPM 2.0 gereksinimini atlayabileceksiniz. Ancak yine de yeni işletim sistemi kurmak için minimum CPU gereksinimini karşılamanız gerekecek.

bottom of page