top of page

Microsoft şart koştu: Windows 11 dizüstü bilgisayarlarda web kamerası olmak zorunda

Microsoft, 2023 yılından itibaren Windows 11 çalıştıracak tüm dizüstü bilgisayarların bir web kamerasına sahip olmasının gerekli olduğunu açıkladı.



Microsoft, geçtiğimiz gün merakla beklenen Windows 11'in lansmanını yaparak, işletim sisteminin özelliklerini ve minimum sistem gereksinimlerini duyurdu. Bununla birlikte her geçen gün ise Windows 11 ile ilgili yeni bir detay ortaya çıkmaya devam ediyor.


Web kamerasında uyandırma düğmesi de olması gerekiyor

Microsoft'un belgelerinin derinliklerinde gömülü olan şeylerden birisi de web kamerası gereksinimi. Microsoft şimdilik, hem ön hem de arka web kameralarının isteğe bağlı olduğunu belirtiyor. Ancak şirket, tüm cihazların (masaüstü bilgisayarlar hariç) öne bakan bir web kamerasına sahip olması gerektiğine dikkat çekmiş. Bu koşul 1 Ocak 2023'ten itibaren yürürlüğe girecek ve üreticileri dizüstü bilgisayar veya tablet gibi cihazlara bir web kamerası eklemeye zorlayacak.




Microsoft ayrıca web kamerasının en az 1280 × 720 (720p) çözünürlüğe, 1:1 en boy oranına, otomatik beyaz dengesi ve otomatik pozlama teknolojisine sahip olması gerektiğini belirtiyor. Son olarak ise kamerada bir düğmenin olmasını ve gerektiğinde de bu düğmeye basarak cihazın uyandırılabilmesi istenmiş.

bottom of page