top of page

Microsoft Office Excel - Yinelenenleri bulma ve kaldırma

Yinelenen veriler bazen yararlıdır, bazen de sadece verilerin anlaşılmasını zorlaştırır. Yinelenen verileri bulup vurgulamak için koşullu biçimlendirme kullanın. Böylece yinelenenleri gözden geçirebilir kaldırıp kaldırmayacağınıza karar verebilirsiniz.

  • Yinelenmeleri denetlemek istediğiniz hücreleri seçin. Not: Excel, bir Özet Tablo raporunun Değerler alanında yinelenenleri vurgulayamaz.

  • Giriş > Koşullu Biçimlendirme >Hücre Kurallarını Vurgula > Yinelenen Değerler'e tıklayın.




  • İçeren değerler yanındaki kutuda, yinelenen değerlere uygulamak istediğiniz biçimlendirmeyi seçin ve Tamam'a tıklayın.




Yinelenen değerleri kaldırma

Yinelenenleri Kaldır özelliğini kullandığınızda, yinelenen veriler kalıcı olarak silinir. Yinelenenleri silmeden önce, yanlışlıkla herhangi bir bilgiyi kaybetmemek için başka bir çalışma sayfasına orijinal verileri kopyalamak iyi olur.

  1. Kaldırmak istediğiniz yinelenen değerleri içeren hücre aralığını seçin. İpucu: Yinelenenleri kaldırmayı denemeden önce verilerinizden ana hatları veya alt toplamları kaldırın.

  2. Veri > Yinelenenleri Kaldır'ı tıklatın ve Sütunlar altında, yinelenenleri kaldırmak istediğiniz sütunları işaretleyin veya işaretini kaldırın.


Örneğin, bu çalışma sayfasında, Ocak sütununda tutmak istediğim fiyat bilgileri var.



Dolayısıyla, Yinelenenleri Kaldır kutusunda Ocak'ın işaretini kaldırın.



Tamam'ı tıklatın.

bottom of page