top of page

Microsoft Office Excel - PivotTable'ın kaynak verilerini değiştirme

PivotTable oluşturduktan sonra, kaynak verilerinin aralığını değiştirebilirsiniz. Örneğin, kaynak verileri daha fazla veri satırı içerecek şekilde genişletebilirsiniz. Bununla birlikte, kaynak verilerde önemli değişiklikler yapıldıysa (daha az veya daha çok sütunu olması gibi), yeni bir PivotTable oluşturmayı düşünün.

PivotTable 'ın veri kaynağını farklı bir Excel tablosuna veya bir hücre aralığına dönüştürebilirsiniz ya da farklı bir dış veri kaynağına geçiş yapabilirsiniz.


  • Özet Tablo raporu tıklayın.

  • Çözümle sekmesinin veri grubunda veri kaynağını Değiştir'e tıklayın ve sonra da veri kaynağını Değiştir'e tıklayın. PivotTable veri kaynağını Değiştir iletişim kutusu görüntülenir.

  • Aşağıdakilerden birini yapın:

  • PivotTable 'ın veri kaynağını farklı bir Excel tablosu veya hücre aralığıyla değiştirmek için, tablo veya Aralık Seç'e tıklayın ve sonra da Tablo/Aralık metin kutusuna Ilk hücreyi girip Tamam 'a tıklayın.




Başka bir bağlantı kullanmak için aşağıdakileri yapın:

  1. Dış veri kaynağı kullan'a tıklayın ve sonra da Bağlantı Seç'e tıklayın. Var olan bağlantılar iletişim kutusu görüntülenir.

  2. İletişim kutusunun en üstündeki göster açılan listesinde, bağlantı seçmek istediğiniz bağlantı kategorisini seçin veya var olan tüm bağlantıları (varsayılan olarak) seçin.

  3. Bağlantı seçin listesinden bir bağlantı seçin ve sonra 'ı tıklatın. -



Not: Bu çalışma kitabı kategorisindeki bağlantılardan bir bağlantı seçerseniz, var olan bir bağlantıyı yeniden kullanmalısınız veya paylaştırılacaktır. Bu bilgisayar kategorisindeki ağ veya bağlantı dosyalarındaki bağlantı dosyalarından bir bağlantı seçerseniz, bağlantı dosyası yeni bir çalışma kitabı bağlantısı olarak çalışma kitabına kopyalanır ve ardından PivotTable raporu için yeni bağlantı olarak kullanılır.


  • Tamam’ı tıklatın.


bottom of page