top of page

Microsoft Office Excel - Excel tablosunda verilerin toplamını alma

Excel tablosunda Toplam satırı seçeneğini etkinleştirerek verilerin toplamını alabilirsiniz ve ardından her tablo sütunu için açılan listede sağlanan birkaç işlevden birini kullanabilirsiniz. Toplam satırı varsayılan seçimleri, gizli tablo satırlarını eklemenize veya yok saymanıza olanak sağlayan ALTTOPLAM işlevini kullanır; ancak diğer işlevleri de kullanabilirsiniz.


  • Tabloda herhangi bir yere tıklayın.

  • Tablo Araçları > Tasarım’a gidin ve Toplam Satırı onay kutusunu seçin.



  • Toplam Satırı tablonun altına eklenir.



Not: Toplam satırına formül uyguladıktan sonra toplam satırını kapatıp açarsanız Excel formüllerinizi hatırlar. Önceki örnekte, TOPLA işlevini toplam satırına zaten uygulamıştık. Toplam satırını ilk kez uyguladığınızda hücreler boş olacaktır.

  • Toplamak istediÄŸiniz sütunu seçin ve ardından açılan listeden bir seçenek belirleyin. Burada, TOPLA iÅŸlevini her sütuna uyguladık:




Excel’in aşağıdaki formülü oluşturduğunu görürsünüz: =ALTTOPLAM(109,[Midwest]). Bu, TOPLA için ALTTOPLAM işlevidir ve aynı zamanda Excel tablolarına özel olan bir Yapılandırılmış Başvuru formülüdür. Excel tablolarıyla yapılandırılmış başvurular kullanma hakkında daha fazla bilgi edinin.



Not: Toplam satırına bitişik bir hücreye bir toplam satırı formülü kopyalamak istiyorsanız, doldurma tutamacını kullanarak formülü sürükleyin. Bu işlem sütun başvurularını uygun şekilde güncelleştirir ve doğru değeri görüntüler. Toplam satırına bir formül kopyalayıp yapıştırırsanız kopyalama sırasında sütun başvuruları güncelleştirilmez ve yanlış değerler elde edilir.

bottom of page