top of page

Microsoft Office Excel - Çalışma sayfası sekmelerim nerede?

Excel çalışma kitabınızın altında çalışma sayfası sekmelerini göremiyorsanız, olası neden ve çözümü bulmak için aşağıdaki tabloya gidin.


Not: Bu makaledeki görüntü, Excel 2016‘dandır. Farklı bir sürüme sahipseniz görünümünüz biraz farklı olabilir, ama işlevsellik aynıdır (aksi belirtilmedikçe).


Pencere boyutlandırması sekmeleri gizli tutuyor.

  • Excel’de birden fazla pencereyi geri yüklüyorsanız pencerelerin çakışmadığından emin olun. Belki de bir Excel penceresinin üst kısmı, başka bir pencerenin çalışma sayfası sekmelerini kapatıyor.



  • Durum Çubuğu, Formül Çubuğu’na ulaşacak kadar yukarı taşınmış.



  • Bilgisayarınızın ekran çözünürlüğü, söz konusu çalışma kitabını en son kaydeden kişininkinden yüksekse de sekmeler kaybolabilir.

Sekmeleri ortaya çıkarmak için pencereyi ekranı kaplamasını deneyin. Pencere başlık çubuğuna çift tıklayın.

Sekmeleri yine de göremiyorsanız Görünüm > Tümünü Yerleştir > Döşe > Tamam’a tıklayın.



Sayfa sekmelerini göster ayarı kapalı.


Önce Sayfa sekmelerini göster seçeneğinin etkin olduğundan emin olun. Bunu yapmak için:

  • Diğer tüm Excel sürümlerinde, Dosya > Seçenekler > Gelişmiş’e tıklayın (Bu çalışma kitabının seçeneklerini göster başlığının altında), ve sonra Sayfa sekmelerini göster kutusunda bir onay işareti olduğundan emin olun.




Yatay kaydırma çubuğu, sekmelerin gizlenmesine neden oluyor.


Çift başlı oku görene kadar fare işaretçisini kaydırma çubuğunun kenarında gezdirin (şekle bakın). Sekmenin tam adını ve diğer sekmeleri görene kadar oku sağ tarafa tıklayıp sürükleyin.





Çalışma sayfasının kendisi gizlenmiş.


Bir çalışma sayfasını göstermek için, görünür sekmelerden birine sağ tıklayıp Göster’e tıklayın. Göster iletişim kutusunda, göstermek istediğiniz sayfanın adına ve sonra Tamam’a tıklayın.




bottom of page