top of page

Microsoft InfoPath - Tasarım deneyimi

Bir tarayıcıda doldurulabilir form şablonlarını adı verilir tarayıcı destekli form şablonları. Bu tür bir form şablonu oluşturmak için bir tarayıcıyla uyumlu form şablonu InfoPath'de tasarım, InfoPath Forms Servicesçalıştıran bir sunucuda yayımlayın ve Web'de kullanmak için etkinleştirin.

Bazı durumlarda, Web'de kullanmak için form şablonunu InfoPath Yayımlama Sihirbazı'nda bir tarayıcı kullanarak doldurulmuş için bu formu etkinleştir onay kutusunu seçerek etkinleştirebilirsiniz. Diğer durumlarda, form şablonunu şirket ağınızda paylaşılan bir konuma yayımlayın ve ardından form şablonunu etkinleştirme ve sunucuda kullanılabilir hale konusunda yardım almak için bir sunucu grubu yöneticisine başvurun.

Yönetici onayı aşağıdaki senaryolarda gereklidir:

  • Form şablonu yönetilen kod içerir.

  • Form şablonunu tam sistem kaynaklarını dosyaları ve ayarları gibi kullanıcıların bilgisayarlarına erişmesini sonuç formlar sağlayan bir tam güven güvenlik düzeyi gerektiriyor.

  • Form şablonunu bir yönetici tarafından yönetilen bir veri bağlantısı kullanır.

  • Form şablonunu bir mobil aygıtta görüntülenecek etkinleştirilir.

Yönetici onayı gerekiyorsa, Yayımlama Sihirbazı'nı form şablonu el-kapatmak için yönetici hazırlama adımlar size yol gösterir.

Tarayıcı uyumlu form şablonu tarayıcı destekli eklendikten sonra kullanıcılar form şablonunu temel alan formları doldurmak için tarayıcıları kullanabilirsiniz.





Kullanıcı deneyimi

Tarayıcıda bir form doldurmaya kullanıcı deneyimini o InfoPath'de form doldurma neredeyse aynıdır. Örneğin, her iki ortamda aynı şekilde yinelenen bölümler ve formülleri ve koşullu biçimlendirme çalışma gibi özellikler gibi denetler.

InfoPath'te form doldurmaya gibi bir tarayıcıda form doldurmaya olmasına karşın, bir anahtar fark yoktur. Bir Web tarayıcısında InfoPath menüler ve araç çubukları kaydetme, kapatma, yazdırma ve form güncelleştirme seçeneklerini görüntüler formunun üstündeki genelinde bir araç çubuğu tarafından değiştirilir. Kullanıcıların kendi form tamamlamak için uzun form geri en üstüne kaydırmanız gerekmez bu çubuğu ayrıca, formun en altında görüntülenir.

Form şablonunuz için gönderme seçenekleri etkinleştirirseniz, kullanıcılar araç çubuğunda Gönder düğmesi Ayrıca bkz. Bunlar bu düğmeyi tıklattığınızda, form verilerini Web hizmetinden veya SharePoint listesi gibi bir form şablonu tasarlarken belirtilen doğrudan veri kaynağına gönderilir.

bottom of page