top of page

Microsoft InfoPath - Tanıtımı

Microsoft Office InfoPath, Microsoft tarafından geliştirilen Microsoft Office paketine dahil edilmiş, bir form tasarlama ve yönetme yazılımıdır. Microsoft Office Professional Plus 2007 ve Enterprise 2007 paketlerine dahil edilmiştir. Bilgiler toplayarak form tasarlamak ve bu bilgilerle birlikte formları yönetmek, Microsoft Office InfoPath ile mümkün. Yazılımın en son sürümü olan Office InfoPath 2013.

Microsoft Office Forms Server 2007'nin kişisel bilgisayarlarda kullanılmak üzere tasarlanmış sürümü olarak da ifade edilebilir.






InfoPath Forms Services genel bakış


Kullanıcılar tarafından tarayıcı etkin yapılan form şablonu düzenini doldurmak için kendi bilgisayarlarına InfoPath yüklü zorunda değil de fazladan herhangi bir şey Web'den indirmek için gerekli. Tüm ihtiyaç duydukları Windows Internet Explorer, Apple Safari veya Mozilla Firefox gibi bir tarayıcı erişimi olur. InfoPath Forms Services depolamak ve formlara ve form şablonlarına merkezi bir konumda yönetmenize olanak sağlar. InfoPath Forms Services üzerinde oluşturulan ve tasarladığınız form şablonlarını kuruluş genelinde ortak bir konuma yayımlama olanak tanıyan Windows SharePoint Services 3.0, gerektirir. Ayrıca, kullanıcılar dosyalar topluluğu depolandığı yere dosyaları çoğunlukla aynı şablonunu ve formları klasörlerdir SharePoint kitaplıklarına gönderebilirsiniz. Belge yönetimi ve iş akışı ve hak yönetimi gibi yaşam döngüsü görevleri formları tümleştirme mümkündür.

bottom of page