top of page

Microsoft InfoPath - Formlar ve merkezi bir konumda form şablonlarını yönetme

Form şablonlarınızı ve ilişkili formlarını InfoPath Forms Servicesçalıştıran bir sunucuda merkezi depo depolayabilirsiniz. Bu, Bul, paylaşmak ve formlara ve form şablonlarına yönetmek kolaylaştırır.

Anahtar avantajları aşağıdakileri yapabilirsiniz:

  • Depolama formlara ve form şablonlarına merkezi bir konumda Bir konumdaysa nerede oluşturabilir, Topla, güncelleştirme ve kuruluşunuzdaki diğer kişilerle dosyaları yönetme bir SharePoint sitesinde bir kitaplık ile form şablonunu ilişkilendirebilirsiniz. Kullanıcılar bu Kitaplığı'nda form şablonunu temel alan formları doldururken, tamamlanan formları anahtar bilgileriyle birlikte Kitaplığı'nda formlarının dışında görüntülenir. SharePoint kitaplığı nasıl tasarlanmıştır bağlı olarak, kullanıcılar form şablonunuzu temel alan bir form doldurma, verileri tamamlanmış formlardan Microsoft Office Excel'e veya tek bir formda birçok formdan veri birleştirme. Aşağıdaki örnek, bir kitaplıkta depolanan harcama raporları gösterir.




  • Form şablonlarını yönetmek için içerik türlerini kullanma Form şablonunu bir site içerik türüolarak yayımlamak için InfoPath Yayımlama Sihirbazı'nı kullanabilirsiniz. İçerik türü sunucusunda, iş akışı veya ilke ayarları gibi bir form şablonu, sütunları ve belge yönetimi ayarlarını kümesi tanımlar. İçerik türleri oluşturarak, form şablonları ve ayarları bir site topluluğuyeniden kullanabilirsiniz. Geçmişte, birden fazla SharePoint kitaplıklarında bir form şablonu kullanmak istediğinizde her kitaplık için bir form şablonuna iki ayrı kopyalarını yayımlama sahiptir. Form şablonunu güncelleştirmek isterseniz, her iki yerde form şablonunu değiştirmek sahiptir. Bununla birlikte, şimdi, form şablonunu bir site içerik türü olarak yayımlayabilirsiniz. İçerik türü güncelleştirdiğinizde, bu içerik türü kullanıldığı yerde değişikliğinizi otomatik olarak uygulanır. Tek bir içerik türü için birden çok kitaplığı site koleksiyonu atamak veya tek bir kitaplığa birden fazla içerik türünü atayın. Örneğin, böylece her satış ekibi toplama ve raporlama aynı türde bilgi yönetimi için şirketinizdeki, satış bölümü tarafından kullanılan kitaplıkları tüm bir içerik türü için durum raporu formlarını ekleyebilirsiniz. Alternatif olarak, bölümünüze seyahat isteği, seyahat raporu ve gider raporu formlar için farklı bir form şablonlarını kullanan varsayalım. Site içerik türleri olarak üç form şablonlarını yayımlayabilir ve bunları tek bir kitaplık ekip seyahat ile ilgili bilgileri depolamak için kullanılan ekleyin. Kişileri yeni bir form kitaplığından oluşturduğunuzda, bunlar sonra hangi kullanmak istedikleri bu form şablonları seçebilirsiniz.

  • Yönet formlara ve form şablonları Sunucu grubu yöneticileri, kuruluş dağıtılmış form şablonlarını nasıl kullanıcılar tarafından erişilen ve denetleyebilirsiniz. Örneğin, bunlar kimlerin form şablonları tüm sitedeki yayımlama veya sunucudaki en az etkisi olan form şablonlarını form kullanıcılarına yükseltme nasıl karar denetleyebilirsiniz.

  • Merkezi bir konumda veri bağlantılarını yönet Birden çok form şablonlarını aynı veri bağlantılarını kullanırsanız, bu veri bağlantısı için ayarları veri bağlantı kitaplığıiçinde bir veri bağlantı dosyası depolayabilirsiniz. Kullanıcı bir veri bağlantısı dosyasına bağlanan bir form açtığında, InfoPath dış veri kaynağına bağlanmak için o dosyada ayarları kullanır. Bu şekilde, böylece her form şablonu için aynı veri bağlantısını el ile oluşturmak için gerek yoktur aynı veri bağlantısı dosyası, birden çok form şablonları kullanabilirsiniz. Ayrıca, dış veri kaynağı konumu veya bağlantı ayarlarını değiştirirseniz, veri bağlantısını kullanan her form şablonunu güncelleştirme gerekmez. Bunun yerine, veri bağlantısı dosyası yalnızca bir kez güncelleştirmeniz ve tüm form şablonlarını beklendiği gibi çalışmaya devam edebilir.

bottom of page