top of page

Intel Core i9-9900K İnceleme

Intel, geçtiğimiz ekim ayında 9'uncu nesil Core yongalarının duyurusunu gerçekleştirmişti hatırlarsanız. Bu ailede en üst model olarak da Core i9-9900K yer alıyordu. Ayrıca 6 çekirdek ve 12 Thread'li i9-8950H modeli de ailede mevcut. Öte yandan Intel'in bir de X serisi ve Extreme modelleri var ki, artık bunlar başka bir incelemenin konusu. Bugünün konusu ise kuşkusuz Core i9-9900K olacak.

Bir süredir bu işlemci için bir sistem toplamaya çalışıyorduk. Sonunda işlemi tamamladık ve testleri gerçekleştirdik. Bu adımda hemen belirtelim; az sonra bahsedeceğimiz test sistemimizdeki tüm ürünleri tek tek farklı incelemelerde ele alacağız. Yani bunu bir inceleme serisi şeklinde düşünebilirsiniz. İlk adım ise tabii ki sistemimizin kalbi olan işlemci, yani Core i9-9900K oluyor.

Intel Core i9-9900K, az önce de söylediğimiz gibi 14nm fabrikasyon sürecine sahip bir işlemci. LGA 1151 soketi kullanıyor. 8 çekirdek ve 16 Thread içeren işlemci, 3.60 GHz taban frekansında çalışırken, 5 GHz'e kadar çıkabiliyor. Burada önemli olan nokta, tek çekirdek için otomatik olarak 5 GHz'e ulaşabilmesi. Tüm çekirdekler ise aynı anda 4.7 GHz frekansında çalışabiliyor. Genel olarak da zaten sistemin 4.0 GHz'in üzerinde çalıştığını görüyorsunuz. Bizim sistemimizde ortalama 4.6 GHz'lerde seyrettiğini söyleyelim.


bottom of page