top of page

Huawei MatePad T 10s İnceleme

Uzaktan eğitim, günlük işler, sosyal medya takibi ve eğlence amaçlı tablet arayanlar için uygun tablet Huawei MatePad T 10s'i inceledik.

Uzun zaman sonra bir kez daha tabletlere olan ilgi artmış durumda. Zira daha fazla insanın evde çalıştığı ve özellikle koronavirüs sebebiyle uzaktan eğitimin hayatımızda olduğu bu dönemde, tabletler dizüstü bilgisayarlara göre daha uygun bir seçenek olarak görülebiliyor. Öte yandan son dönemde klavye ve kalem aparatı ile beraber de kullanım alanını genişleten tabletler, alternatif bir dizüstü bilgisayar formu olarak da tercih edilebiliyor. Buna bağlı olarak tablet pazarı da canlanmaya başladı ve markalardan yeni modeller görüyoruz. Bunlardan biri de MatePad T 10s oluyor.


Huawei MatePad T 10s Özellikleri Neler?

MatePad T 10s, EMUI 10.1 yazılımını kullanıyor ve Android 10 işletim sistemini temel alıyor. Bilindiği gibi Google servisleri bu cihazda da yok, ancak bunun yerine Huawei'nin kendi uygulama marketi AppGallery'yi kullanabiliyorsunuz.

AppGallery uygulama kataloğunu hızlı şekilde büyüten Huawei, pek çok popüler uygulamaya burada yer veriyor. MoreApps çözümü ile de destek de bulunuyor. Böylece aradığınız uygulamaları buradan bulabiliyorsunuz.

Tabletin teknik özelliklerine baktığımızda da, MatePad T 10s'in MatePad 10.4'ün kırpılmış versiyonu olduğunu görüyoruz. İşlemci hanesinde Kirin 710A bulunduran tablet, 3 GB RAM ve 64 GB depolama alanıyla günlük kullanım için yeterli performans gösteriyor.

bottom of page