top of page

Canon PowerShot G5 X incelemesi

Canon PowerShot G5 X'i DSLR ve DSLM sahiplerine kullanışlı bir alternatif olarak görüyor. Kamera değişiminin çok zor olmaması için, Canon PowerShot G5 X optik açıdan bir sistem kamerasına benziyor: Birçok kısayol tuşu, kaydırmaz bir kabarık kaplama ve iki adet başparmakla döndürülebilen ayarlama seçeneğinin yanında yüksek kaliteli manganez kasası var.

Cihazda ayrıca yüksek çözünürlüklü elektronik bir vizör var. Bunu ciddi manada özel kılan özellik şu: Görüntü tazeleme hızı 120 Hz'e çıkarılabiliyor ve bu size çok akıcı bir tanımlama sağlıyor. Fakat bu pili yoran da bir husus: Maksimum 450 poz çekebildiğini düşünürsek, pili özellikle dayanıklı diyemeyiz.

Daha da ötesinde, Canon PowerShot G5 X'in arka tarafında yüksek çözünürlüklü 3 inçlik bir ekran var. Bu, odaklanmayı hızlı bir biçimde değiştirebilen dokunmatik bir ekran. Bu özellik, özellikle film çekenleri sevindirecektir, stereo sesle Full HD video çekebilir ve saniyede 60 kare kaydedebilirsiniz.


Özetle


Canon cihazda en üst seviye kalite söz konusu değil, fakat uygunsuz ışıklandırma altında dahi kabul edilebilir fotoğraflar üretebiliyor. Bu anlamda günlük kullanımlar için uygun görüntü kalitesi sağlayabiliyor cihaz. Canon PowerShot G5 X'i piyasada 3000 TL bandında bulmak mümkün.


Kimler Almalı

Günlük kullanımlar ve hızlı, kaliteli fotoğraflar üretmek isteyenler Canon PowerShot G5 X'i tercih edebilirler.

bottom of page