top of page

Tynker - Tanıtımı ve Kullanımı

Tynker nedir : Teknoloji artık her yerde! Gelecekte daha fazla meslek teknoloji üzerine olacak. Bu gerçek çocuklar için kodlamanın önemi bir kat daha arttırıyor.


Çocukların kodlamayı öğrenmesini kolaylaştıran görsel ve blok tarzı siteler sayesinde çocuğunuz için kodlamanın temellerini şimdiden oluşturmuş olacakasınız. İşte size tanıtacağım çocuklar için kodlama öğrenmeyi eğlenceli hale getiren web 2.0 aracı sitesi. Tynker nedir kısaca açıklayacak olursak, oyunlarla ve etkinliler sayesinde kodlama öğreten bir web 2.0 sitesidir.




Apple ekibi, programcıların muhtemelen bu teknoloji odaklı dünyada hayati önem taşıdığının bilincindeydi. Bu nedenle bir şirket, Tynker adında, eğitim veren bir iOS uygulaması geliştirdi. Bu uygulama sonradan piyasaya sürüldü.


Apple AppStore’dan edinilebilir olan Tynker, küçük çocuklara Apple’ın Swift Syntax’ını eğlenceli ve etkileşimli oyunlar şeklinde öğreten bir uygulamadır. Uygulama içinde, iki yeni kursla birlikte geliyor. Uzay Yetiştirme kursu, çocuklara yönelik olmakla birlikte, Dragon Spell kursu sekiz yaş ve üstü çocuklar için hazırlanmıştır. Tynker’in ücretsiz iki dersinde bulunabilen 115 seviyede, çocuklar programlamanın temellerini öğrenecekler. Daha önceki seviyeler ise, kodların bitlerini Lego parçaları olarak temsil ederek nasıl programlanacağını öğretecek, daha sonraki seviyelerde ise çocuklar, kendi basit oyunlarını nasıl oluşturacaklarını öğrenecekler.




bottom of page