top of page

Storyjumper - Tanıtımı ve Kullanımı




Bir web sitesi üzerinden sizlere dijital hikâyeler oluşturma imkânı veren bir platformdur. Story Jumper kullanıcılarına geniş bir yelpaze sunarak kurguladığınız hikâyelerinizde kullanmak üzere sizlere masalsı ortamlar, karakterler, nesneler ve resimler sunmaktadır. Bu platform sayesinde Story Jumper üzerindeki görseller ile dijital hikâyenizi istediğiniz gibi kurgulayıp okuyucuya aktara bilirsiniz.


Story Jumper ile kullanıcılar hem kendi hikâyelerini yayınlıyor hem de diğer kullanıcıların hikâyelerini okuyabiliyorlar. Story Jumper’ı diğer kitap oluşturma araçlarından ayıran en önemli özelliği istediğinizde sayfaları sesli olarak da oluşturulabiliyor olmasıdır. Yani sizle hikâyelerinize seslendirmeler eklemenize imkân saylayan Story Jumper üzerinde sesli dijital hikâyeler oluşturabilirsiniz.





StoryJumper İle Neler Yapılabilir?

Story Jumper ile kullanıcılar hayal güçlerini kullanarak oluşturdukları dijital hikâyelerine kendi karakterlerini, kendi ortamlarını ve farklı sesler ekleyebiliyorlar. Oluşturulan dijital hikâyeleri paylaşabiliyor yâda paylaşılmış bir hikâyeyi okuyabiliyorsunuz. Eğer öğretmen iseniz Story Jumber üzerinde kendi sınıfınızı oluşturabiliyor ve öğrenciler ekleyebiliyorsunuz. Öğrencilerinizin yapmış oldukları hikâyeleri takip edebiliyor dilerseniz düzeltmeler yapabiliyorsunuz. Öğrencilerinize grup veya bireysel ödevler vererek onların hayal güçlerinin gelişimine destek olabiliyorsunuz. Öğrencilerinize taslak bir dijital kitap sunarak geliştirmelerini için yönlendirmeler yapabiliyorsunuz.



Story Jumper Nasıl Kullanılır?

  • https://www.storyjumper.com adresinden Story Jumper sitesine erişim sağlamalısınız.

  • Sisteme LOG IN ile giriş yapınız.


Normal kullanıcı, öğrenci veya öğretmen olarak giriş yaptığınızda dijital hikâye oluşturmak ve oluşturulmuş dijital hikâyeleri okumak için;

  • Ana sayfa üzerinde sizleri sayfanın yukarısında Home, Library, Help ve Prices bölümleri olan bir menü göreceksiniz.

  • Home ile ana sayfanıza dönebilirsiniz, Library ile paylaşılmış kitapları görüntüleyebilir ve okuyabilirsiniz, Help ile Story Jumper kullanımı için yardım alabilirsiniz ve Prices bölümü ile kitabınızı baskı olarak almak için gerekli olan fiyatlar hakkında bilgiler alabilirsiniz.


Dijital hikaye oluşturmak için;

  • Ana sayfa üzerinde sizleri MY PERSONAL BOOKS bölümünde yer almaktadır. Bu bölüm içerisinde sizin oluşturmuş olduğunuz dijital hikayelerinizi görüntülenmektedir.

  • MY PERSONAL BOOKS bölümünde yer alan Create a book alanına tıklayarak sizlerde yeni bir dijital hikaye oluşturabilirsiniz.

  • Create a book tıkladığınızda açılan sayfada sizlere şablonlar sunmaktadır. Dilerseniz bu şablonları kullanarak dijital hikaye oluşturabilirsiniz yada boş şablonunu seçerek kendiniz şablon oluşturabilirsiniz.

  • Şablon seçiminden sonra artık dijital hikâyenizi oluşturabilirsiniz.

  • Açılan sayfada sol tarafta hikâyemizde kullanacağımız araçlar yer almaktadır. Bu bölümleri kullanarak hikâyemize resimler metin, kutuları ve karakterler ekleyebiliriz.

  • Alt kısımda sayfalarımız yer almaktadır buradan sayfaları kopyalayabilir, sayfalar arasında gezinebilir, yeni sayfalar ekleyebilirsiniz.

  • ADD VOICE bölümden ses kayıtları yaparak dijital hikayenizi sesler ekleyebilirsiniz.

  • Sağ üst kısımda bulunan INVITE ile yeni yazarlar davet edebilir, SHARE ile dijital hikayenizi paylaşabilirsiniz. Bitirmedi iseniz SAVE & EXIT bölümü ile kaydederek çıkabilirsiniz.

  • Oluşturmaya başladığınız dijital hikayenizi tekrar düzenlemek veya devam etmek için: MY PERSONAL BOOKS bölümünden hikayenize tıklayınız ve açılan sayfada EDİT butonuna tıklayarak tekrar düzenleme sayfasına geçebilirsiniz.

  • Eğer öğrenci olarak giriş yaptı iseniz: Ana sayfanızda CLASS COLLECTION bölümü yer alacaktır. Bölüm üzerinden öğretmenizin sizlere vermiş olduğu şablon örneklerini ve grup ödevlerinizi görebilir düzenlemeler yapabilirsiniz.

bottom of page