top of page

Prezi - Tanıtımı ve Kullanımı


Prezi, Microsoft PowerPoint gibi sunum hazırlama programlarından biri olmaktadır. Oldukça zengin bir içeriğe sahip olan program, kısa sürede sunum hazırlamanın en etkili yollarından biridir. Ayrıca Prezi ile hazırlanan tüm sunumlar online ortamda saklanabilmektedir. Bu şekilde kullanıcılar sunumlar üzerinde değişiklik yapabilmekte ve güncellemeleri diğer kullanıcılar da görebilmektedir.


Sunum hazırlamak için öncelikle ilgili siteden üye olunması gerekmektedir. Üye olma aşamasında kullanıcılar karşısına üç farklı seçenek belirmektedir. Bunlardan birincisi ücretsiz üyelik olmaktadır. İkincisi enjoy üyelik, üçüncüsü ise prop üyelik olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak her üyelikte farklı izinler ve avantajlar bulunmaktadır. Tabii ki üyelerin her şeyden yararlandığı üyelik çeşidi pro üyelik sistemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Tüm avantajları ile prezi sunum hazırlamak isteyen birinin pro üyeliğe kaydolması tavsiye edilmektedir.



Klasik sunumlara göre farklı bir formatta hazırlanan Prezi sunum, içeriğinde flash animasyonlar, online videolar, fotoğraflar ve çeşitli diyagramlar bulundurmaktadır. Ayrıca birçok kullanıcının ulaşabildiği ve yapılan değişikliklerin anında diğer kullanıcılar tarafından görülebildiği sunum formatlarından biri olmaktadır.

bottom of page