top of page

Padlet - Tanıtımı ve Kullanımı

Padlet eski tip panoların aksine etkileşimli olarak kullanıcıların yazı, görsel, video gibi materyaller ekleyebildiği sanal ya da dijital bir panodur. Sanal bir pano olan Padlet aracı kullanımı oldukça kolay bir araçtır. Öncelikle padlet.com adresine tıklayarak hızlı bir üyelik gerçekleştiriyorsunuz. Ardından, üyeliğiniz aktifleştikten sonra hemen giriş yaparak bir pano oluşturuyorsunuz. Padlet ile oluşturduğunuz panonun linkini diğer kişilerle paylaşarak onların da sizin panonuza katkıda bulunmasını sağlıyorsunuz.




Padlet ile aslında düşündüğünüzden daha çok şey yapabilirsiniz. Örneğin, bir pano oluşturarak sınıfınızda öğrencilerinizden anlık fikirler isteyebilirsiniz. Karşınızdaki kitlenin beyin jimnastiği yaparak yaratıcılıklarını kullanmasını sağlayabilirsiniz. Ekibinizin proje fikirlerini hızlı bir şekilde onlardan toplayabilirsiniz.


Şirketinizde çok ciddi bir sorununuz var ve çok hızlı bir toplantı yaparak derhal bu sorunu çözmek için fikir alışverişi yapmanız lazım, ancak herkes şuan evinde TV başında oturuyor. Herkesi şirkete toplamak yerine bir Padlet panosu oluşturup şirket çalışanlarından acil fikirler toplayabilirsiniz. Böylece hem zamandan hem de mekandan tasarruf etmiş olursunuz. Siz de aşağıya fikirlerinizi yazabilirsiniz.

bottom of page