top of page

Microsoft Powerpoint - Tanıtımı



Microsoft Powerpoint Nedir? Ne İşe Yarar?


Microsoft Office programlarından en önemlisi de Powerpoint yazılımıdır. Günümüzde sunumların ve konferansların hemen hemen hepsi bu Powerpoint programı aracılığıyla yapılmaktadır. İş dünyasına giriş yaptığınızda ise çoğu zaman sunumlar kaçınılmaz bir şekil almaktadır. Böyle bir durumda bu programı en uygun şekilde bilmek kullanmak size ciddi anlamda büyük bir avantaj sağlayabilir.





Eğer iş dünyasında yer alıyorsanız ve kapsamlı bir hizmet alanında çalışıyorsanız hem raporları okumak hem de gerekirse birçok rapor veya sunumlar hazırlamak için bu programın istisnasız kullanılması gerekiyor. Powerpoint programını kullanarak; renkli değişik metinlerle resimleri, çizimleri, tabloları, grafikleri etkili bir biçimde birleştiren ekranlar oluşturabilmektedir. Ve bir sayfadan diğerine aynı şekilde rahatlıkla slayt gösterisinde olduğu gibi geçiş yapılabilir. Bu program hakkında bilgi aktarmak gerekirse Söz konusu programı kullanarak değişik animasyonlar ekleyebilir, ekrandaki metinlere çizim ilave edebilirsiniz. Bunun yanında slayt gösterilerine ve değişik birçok sunuya ses efektleri ve anlatımlar da eklenebilir.




Microsoft Powerpoint – Sunu Programı


Seçtiğiniz ve anlatmaya karar verdiğiniz bir konu hakkında bilgi verirken sözlü anlatım her seferinde yeterli olmayabilir. Böyle durumlarda bizim ihtiyacımız olan şey bilgisayarlardır. PC aracılığı ile anlatacak olduğumuz konulara görsellik katan bu programlara slayt ya da sunu yazılımı denir. Kullandığımız slayt programlarının en başında gelmektedir. Microsoft Powerpoint programını çalıştırmak için sırasıyla Başlat–>Tüm Programlar–>Microsoft Office–> Microsoft Office Powerpoint yolunu izleyebiliriz ya da direkt başlat menüsünden açabiliriz. Aynı zamanda bu uygulama içinden, OneDrive, Dropbox, Google Drive gibi yedekleme yapabileceğiniz hesaplarınıza giriş yapabilirsiniz ve belgelerinizi kolaylıkla, güvenli bir şekilde kayıt edebilirsiniz.






Microsoft Powerpoint Nerelerde Kullanılır?


Powerpoint programı; belge, elektronik tablo, slayt oluşturma ve e-posta yönetme için farklı türden programların birleştirildiği Microsoft paketinin bir parçasıdır. Program sayesinde görsel, metin, animasyon ve tablolardan oluşan değişik slaytlar hazırlayabilirsiniz. Powerpoint bilindiği üzere sadece slayt yapma programı değil, aynı zamanda birçok farklı alanda büyük işler görmektedir. Bu programın başlıca sunduğu kolaylar; analiz sonuçları, raporlamalar, toplantı metinleri, tablolar, kreatif işler, afiş tasarımları, reklam sloganları ve yüzlerce dokümanı sunu olarak Microsoft Powerpoint sayesinde hazırlamanız mümkündür.







En Çok Powerpoint Programını Kullananlar


Program genel olarak sunum ve benzeri işlemler için, her kesimden işletme ve kurumlarda sıklıkla tercih edilmektedir. Bu program sayesinde sunular daha iyi ve daha görsel bir şekle geldiği gibi, daha izah edici olacaktır. Programı tercih edenler arasında teknoloji ile uğraşanlar, mühendisler, iş insanları, eğitim verenler, eğitim görenler, bireysel kullanıcılar dahi yer almaktadır. Program yardımıyla hazırlanan projeler daha sağlıklı bir şekilde oluşturmaktadır. Böylece özellikle yapılan slaytlar daha iyi ve daha güzel bir hale gelmektedir. Sayısız meslek grubu projelerini bu program aracılığıyla çözümleyebilmektedir. Firmalar bu programla çok iyi görsel ve hareketli slaytlar hazırlayarak müşterilerine, iş partnerlerine sunum yapmaktalar. Global ve Kobi firmalar dahi, bir projeyi hazırlar daha sonra bunu bilgisayar ortamına aktarır ve bu bilgisayar ortamında slaytlarını oluşturur. Daha sonra ise çok sağlıklı bir şekilde sunmaya başlar.


Günümüzde birçok eğitim merkezinde ve okullarda da bu programın kapsamlı dersi verilmektedir. Eğitim alanını göz önünde bulundurduğumuzda, okullarda da bilgisayar öğretmenleri bu programı çok fazla kullanmaktadır. Bu programı öğrencilerin ileri ki iş yaşamlarında faydası olması açısından eğitimleri düzenli olarak verilmektedir. Eğitim alanında, öğretmenler ders anlatırken bu programı kullanmaktadır. Bunun yanında konferans salonlarında söz konusu program kullanılarak konferansa gelen kişilere farklı konseptlerde bilgilendirme sunumu gerçekleşmektedir. Görselliğin ön plana çıktığı bir sunum sayesinde, anlatılmak istenen konu daha detaylı bir şekilde anlatılmaktadır. Gelişen teknoloji sayesinde birçok meslek grubu da bu programı kullanmayı tercih etmekte ve tüm kolaylıklarından yararlanmaktalar. Powerpoint programı başta olmak üzere, birçok program eğitimleri için bizimle iletişim kurabilir, konusunda uzman eğitmenlerimizden ders alabilirsiniz.

bottom of page