top of page

Kodu Game - Tanıtımı ve Kullanımı

Kodu özellikle çocukların bilgisayar oyunu yaratmaları için tasarlanmış görsel bir programlama dilidir. Çocukların da yetişkinler kadar kolaylıkla kullanabileceği ve eğlenebileceği bir şekilde tasarlanmıştır. Kodu Game oyun tasarımına başlangıç için size geniş bir imkan sağlıyor.


İçerisinde yer alan araçlar ve nesneler hayal ettiğiniz dünyayı oluşturabilmenize yardımcı oluyor. İster su altı dünyası oluşturup su altı canlıları ekleyebilir isterseniz tepeler, göller oluşturup uçan nesnelerle puan toplayabilirsiniz.




Oyunun ana menüsüne geldik. Bu menüde ihtiyacınız olan genel seçenekler bulunuyor. Yeni Dünya açtınız ve karşınıza yeni bir dünya geldi. Çıkış yaptınız. En son hangi dünyaya girdiyseniz Devam Et seçeneğinden başlayabilirsiniz. Biz ilk defa açtığımız için Yeni Dünya diyoruz.


Yeni dünyamız hazır. Bu kısımdan sonrası sizin hayal gücünüze göre şekilleneceği için araçların kullanımını öğrendikten sonra tasarlamak ve kodlamak kalıyor. Uzun uzun araçları anlatmak yerine bunları kullanıp uygulama sonuçlarını görebilmek anlamanız açısından daha verimli olacaktır.

bottom of page