top of page

Kodris - Tanıtımı ve Kullanımı

Kodris; ilköğretim ve ortaöğretim seviyesindeki öğrencilere kodlama öğretmek amacıyla oluşturulmuş online bir eğitim platformudur. Bu platform içerisinde öğretmen ve öğrenci olmak üzere iki tip kullanıcı bulunmaktadır. Öğrenci olarak giriş yapıldığında, kullanıcı tamamlanması gereken görevlerin olduğu sahnelere yönlendirilir ve görevlerin çözümünü yaparken oyunlaştırma yöntemi ile Python programlama dilini eğlenerek öğrenir.



İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencileri hedef alınarak tasarlanmıştır ancak her yaş seviyesindeki kullanıcılar kodlama öğrenmek için Kodris’i tercih edebilirler. Kodris platformunu kullanmak için internet bağlantısı olan bir bilgisayara, IPad ya da Android tablete sahip olmanız yeterlidir. Ayrıca herhangi bir uygulama yüklemeye gerek yoktur.


Bilgisayar gibi düşün, Algoritma, Objeler ve Hareketler, Loop, Koşullu İfadeler if, Koşullu İfadeler if else, Koşullu İfadeler if elseif else, Boolean değerler, Diziler, Değişkenler, For döngüsü, Parametreler, Repeat döngüsü, While döngüsü, Fonksiyonlar, Karşılaştırmalar, Modüller, Dictionaries, Hata ayıklama.


bottom of page