top of page

Google Translate - Tanıtımı ve Kullanımı

İnternetle iç içe yaşadığımız bu dönemde, Google Çeviri sizi büyük bir yükten kurtarıyor. İnternet sayfalarını, metinleri, cümleleri ve kelimeleri çeviren ücretsiz bir platform olarak kullanıcılarına hizmet veriyor. İlk olarak 28 Nisan 2006 yılında Arapça ve İngilizce çeviri yaparak hayatına başlamıştır. Şuan 100 den fazla dili destekliyor ve günlük 300 milyondan fazla kullanıcıya hizmet ediyor. Türkçe çeviriler 1 Şubat 2009 tarihinden beri yapılmakta. Bünyesinde bulunan tüm diller birbirine çevrilebilmektedir. Örneğin, Laoca’dan Teluguca’ya çeviri yapabilirsiniz. Yaptığınız çevirileri daha sonra tekrar görmek için kaydedebilirsiniz ve tümünü alfabetik sıra ile saklayabilirsiniz.

Google Translate ile kullanabileceğiniz fonksiyonlar,

  • Kelime Tercümesi: Yazılan kelimeyi kendi dilinizden farklı bir dile, ya da yabancı bir kelimeyi kendi dilinize çevirebilirsiniz.

  • Web Sitesi Çevirisi: Bütün bir web sayfasını seçtiğiniz dile çevirmenize olanak sağlar.

  • Belge Çevirisi: Yüklediğiniz belgeyi istediğiniz dile çevirmenize yardımcı olur.Uzantıları .docx, .odf, .pdf, .ppt, .pptx, .ps, .txt, .xls olan belgelerinizi yükleyebilirsiniz.

  • Konuşma Çevirme: Özellikle yurt dışında çok işinize yarayacak olan bu özellik ile konuşma anında çeviri yapabilirsiniz. Sohbet çevirme olarak da dikkate alabilirsiniz.

  • Kamera ve Görüntü Çevirisi: Translate uygulaması ile görseldeki yazıları çevirebilir ya da çevirmek istediğiniz görseli kamera ile çekerek çevirisini yapabilirsiniz.

  • El yazısı Çevirisi: Telefonunuzun kalemi ile el yazınız ile yazdıklarınızı arzu ettiğiniz dile çevirebilirsiniz.



Çeviri yaparken sizin için en iyi tercümeyi yapmaya çalışır. Bu yüzden milyonlarca dokümanda en uygun olabilecek kalıpları çıkarmaya çalışır. Çeviriler makineler tarafından yapıldığından sonuç her zaman mükemmel olmayabilir. Çevirilerde doğruluk oranının zaman zaman farklı olmasının sebebi budur diyebiliriz. Çeviri arttıkça içeride metinler ve kalıplar birikecek bu da gün geçtikçe doğru sonuçlara ulaşmanızı sağlayacak.

bottom of page