top of page

Google Lens - Tanıtımı ve Kullanımı

Google Lens, telefonunuzun kamerası ile yapay zekayı birleştirerek aynı zamanda kameranın gördüğü yerleri işliyor ve çekilen içerikler hakkında bilgi veriyor. Örneğin kameranızı bir restorana doğrulttuğunuzda, Google Lens sizler için o görsel ile ilgili tüm sonuçları dökecek. Ne olduğunu bilmediğiniz bir çiçeği kameranızla aradığınızda, Google sizin için o çiçeğin ne çiçeği olduğunu bulacak.


Yapay zekaların her geçen gün daha fazla hayatımıza girdiği bir dönemde, Google Lens gibi bir teknolojinin Google’ın bir diğer projesi Google Glass(gözlük)’ı doğrudan etkilemesi bekleniyor. Gözünüzde bulunan küçük bir ekranla baktığınız kişinin özelliklerini öğrenebildiğinizi düşününce, gerçekten gelecekten fırlamış bir teknoloji gibi geliyor. Ancak derinlere indiğimizde, Google Lens sayesinde bu teknolojinin mümkün olduğunu görüyoruz.





Google Lens, Bixby Vision’a Destek Olabilir


Google Lens’in potansiyeli çok fazla. Günümüzde milyarlarca insanın bilgisinin internette tutulduğu düşünüldüğünde, Google Lens’in elinin çok uzaklara ulaştığını görüyoruz. Samsung’un geliştirdiği Bixby Vision’da bu veriler ne yazık ki sınırlıydı. Bixby, Vivino, Pinterest, Amazon gibi şirketlerle anlaşmıştı. Bu şirketlerde satılan eşyaları bulunan görsellerle arayan Bixby Vision, bu konuda pek başarılı değil. Bunun sebebi, Samsung’un kendi kullanabileceği verilerin kısıtlı olması. Samsung bu verilere ulaşmak için sürekli anlaşma yapmak zorundayken Google zaten tüm verilere erişebiliyor. Bu durumun Google Lens ile birlikte değişmesi bekleniyor. Samsung Bixby Vision’u Android 6.0 ve üstü tüm telefonlara sunmayı hedefleyen Samsung, Google’dan aldığı veri gücü ile başarılı işler yapabilir.

bottom of page