top of page

Google Keep - Tanıtımı ve Kullanımı

Dünyanın hemen her noktasında kullanılan bir arama motoru olan Google tarafından geliştirilen Google Keep hızlı, basit ve kullanışlı bir not alma servisi olarak görev alıyor. Google Keep uygulaması, uyumlu olduğu sürece hem cep telefonları hem de bilgisayarlarda kullanılarak büyük bir avantaj sağlıyor. Özellikle Android tabanlı cihazlarda popüler uygulamalardan biri arasına giriyor.


Temel olarak mantığı not alma olarak görülürken işlevi, bilgisayarlarda veya Android olan diğer cihazlarda sıkça kullanan kişilerin günlük hayatını kolaylaştırmak oluyor. Yazılı, resimli ve sesli olarak not almanın yanı sıra onay listesi (checklist) gibi farklı türdeki not alma özelliğine sahip oluyor. Bu özellik ile çeşitlilik sağlayan uygulama, kullanılabilirliğini artırmakla birlikte her türlü ihtiyaca cevap veriyor.





Özellikle mobil – desktop entegrasyonu ile bilgisayar üzerinden alınan notları, daha sonra kolay bir şekilde telefonda görüntüleme ve değiştirme işlemi gerçekleştirebiliyor. Böylece notlar, nereye gidilirse gidilsin kullanıcının yanında olarak, daima kontrole hazır halde muhafaza edilebiliyor. Bu uygulamayı bilgisayarda eklenti tarzında kullanabilmek için indirme işlemi gerçekleştirilirken aynı zamanda Android cihazların market servislerinden de faydalanılabiliyor.


Uygulamalar açıldıktan sonra mail hesapları ile giriş yaparak Google Keep senkronizasyon işlemi de gerçekleştirilmiş oluyor. Sonrasında sesli, görüntülü ve yazılı notlar oluşturulabiliyor ve onay listeleri hazırlanabiliyor. Çeşitli görsel ayarlar ile yazıların renklerine kadar ayarlama yapılabiliyor. İşlevsel açıdan da etkinliğini gösteren uygulama, indirildiği cihazda fazla yer kaplamadan kullanılabiliyor.



Google Keep Nasıl İndirilir?


Android cep telefonları ve tabletler başta olmak üzere masaüstü ya da laptop bilgisayarlara indirilebilen Google Keep notlar uygulaması ile günlük işlerin hepsi daha planlı ve programlı oluyor. Uygulama indirme mağazalarından kolayca indirilen ve ardından kurulumu yapılan uygulama, telefon ve bilgisayar arasında senkronize bir çalışma gerçekleştirme fırsatı da sunuyor.

Akılda olan notları kayda alma ve bu kayıtları istendiği zaman arkadaş ve aile bireyleri ile paylaşma imkânı tanıyan Google Keep, hareket halindeyken sesli olarak oluşturulan notları otomatik olarak yazıya dönüştürüyor. Bunun haricinde herhangi bir poster, doküman ya da makbuzun fotoğrafı çekildiğinde de uygulama üzerinden kolayca düzenleme yapılabiliyor.

bottom of page