top of page

Google Arts & Culture - Tanıtımı ve Kullanımı

Google Arts & Culture 70 ülkeden 1500 kurum 6 milyondan fazla görüntü ve 9.000’den fazla dijital sergiyi kapsıyor. Google Arts & Culture profilleri kurumların dijital alanda sanatsal ve kültürel varlığını temsil ediyor. Müzelerin, sanat kurumlarının ve arşivlerin kitlelerle iletişim kurabilmesi ve koleksiyonlarını sergileyebilmeleri için önemli bir etkileşim platformu olarak görülen Google Arts & Culture birçok dijital medya aracını da içinde barındırıyor. Google haritalardaki konumlandırma, yine haritaların özelliği olan Street View ile sanal tur yapabilir Google+ ile tartışma platformlarında sanat konuşmalarına katılabilir ve Youtube 360 sanal videolarını izleyebilirsiniz. Google Arts & Culture üzerindeki dijital varlığınız sayesinde web sitelerinize yönlendirme sağlayabilir ve bu web trafiği sayesinde daha fazla görüntüleme elde edebilirsiniz.




Google Arts & Culture platformunda ilk olarak sanatçıların fikirleri ve sanatı hakkında bilgileri içeriğinde barındıran “Keşfet” bölümü bulunuyor. Günlük haber içeriği olarak sunulan bu alanda büyük sanatçıların hayatı ve eserlerinin yanı sıra sanatlarının fikri alt yapısı hakkında bilgilere rastlıyoruz.

Akışta ikinci olarak “Dikkat Çekenler” bölümü yer alıyor. Tanınmamış kahramanların hayat hikayelerinden oluşuyor. Ayrıca “Öne Çıkan Tema” ve “Öne Çıkan Hikayeler” kısmı da bulunuyor. Tarihi Figürler, kültürel miras, moda tarihi, performans sanatları, ilginç sanatlar, tarihi fotoğraflar gibi ilgi çekici içerikler de bu alanda yer alıyor.


Platformun belki de en dikkat çekici yanı zaman ve renge göre sanat eserlerinin incelenebilmesi özelliği. Bu özellik sanat eserlerinin renk paletini karşılaştırmanıza izin veriyor. Van Gogh’un renk paletini diğer sanatçılarla karşılaştırabilir eşleşen sanat eserlerini inceleyebilirsiniz. Google Arts & Culture ile sanat eserleri arasındaki nesne, stil, zaman farklılıkları bağlamında keşfetmenize olanak sağlarken sanat öğrencileri için de eşsiz bir kaynak olarak karşımıza çıkıyor. Google Arts & Culture dünyanın herhangi bir yerinden herhangi bir müze, arşiv, kurum ve kültür vakfı gibi kar amacı gütmeyen kurumların koleksiyonlarını detayları ile inceleme fırsatını sunuyor. Bu alanda sanat ve tasarım, ilham veren hikayeler ve ikonik figürlerin de anlatıldığı içerikler de bulunuyor.

bottom of page