top of page

Freelogoservices - Tanıtımı ve Kullanımı

FreeLogoServices, 25 milyon kullanıcısı ile “logo tasarım hizmetleri ve markalı pazarlama ürünlerinde 1 numara” olduğunu iddia ediyor. Site on dilde kullanılabiliyor (bu dillerde logo da hazırlayabiliyorsunuz):

  • İngilizce

  • Portekizce

  • Almanca

  • Fransızca

  • İspanyolca

  • Felemenkçe

  • İtalyanca

  • Türkçe

  • Mandarin

  • Japonca

Hazırladığınız logoyu severseniz, sadece ihtiyacınız olan tüm logo dosyalarını almak için ödeme yapacaksınız. “Logolu pazarlama ürünleri” ürünleri de oldukça çeşitli: Flama, tabela, tişört, kalem, giyim ürünleri, özel internet sitesi, işletme e-postası ve yerel işletme kayıtları gibi ürünler alabiliyorsunuz.






Logonuz, markanızın kimliği gibidir, bu yüzden yaptığınız işi doğru şekilde yansıtıp temsil etmesi önemlidir. Logo tasarımcılarımızdan gelen ve logonuzu oluşturma işleminin üzerinden geçerken aklınızda bulunduracağınız birkaç önemli ipucu aşağıda yer almaktadır.



Logonun renkleri Renk, en önemli tasarım unsurlarından birisidir. Seçeceğiniz logonun renkleri müşterilerinizin logonuzu algılama ve tanıma şeklini değiştirebilir. Logonuzda istediğiniz kadar renk kullanabilirsiniz, ancak şirketlerin %95’i logo tasarımlarında 1 ila 3 renge bağlı kalmaktadırlar. Eğer daha fazla renk eklemek isterseniz, bunu markalaşmış pazarlama materyallerinize eklemenizi tavsiye ediyoruz.



Yazı Tipi Stilleri Tıpkı renkler gibi yazı tipleri de müşterilerin işletmenizi görüntüleyeceği şekilde boyutlandırılabilir. Eğer logonuzda 2’den fazla yazı tipinin yer almasını seçerseniz, logonuz okunaksız ve anlaşılmaz olabilir. Logonuzun okunaklı ve anlaşılır olması ana hedeftir ve logo tasarımının kilit noktasıdır. Harfler arasında bolca boşluk olmasını sağlayan ve müşterilerinize doğru mesajı veren yazı tipi stilini seçtiğinizden emin olun.



Logonun boyutları Logonuzun boyutu, yaratıcı seçenekleri keşfetmenize yarayan bir noktadır. Tıpkı renk gibi boyut da logo tasarımı psikolojisinde önemli bir rol oynar. Logonuzun girebileceği farklı boyutları da keşfettiğinizden emin olun, ayrıca müşterilerin deneyimleri hakkında da düşünün. Ürününüzde ve hizmetlerinizde müşterilerinizin beklentilerini kullanın ve bunu yaptığınız tercihe yansıtın.



Logonun sayfa düzeni Logonun sayfa düzeni, logo tasarımınızdaki bilgilerin nasıl organize edildiğini yansıtır. Örneğin, ikonun marka adınızın üstüne mi yoksa soluna mı gelmesi gerektiği gibi. Sayfa düzenini seçerken, logonuzun en çok görüleceği yeri düşünün. Eğer işletmeniz online ise, mağaza önüne sahip bir işletmeniz olmasına ve özel promosyon ürünlerinizde seçeceğiniz sayfa düzenine kıyasla farklı bir sayfa düzeni seçebilirsiniz.

bottom of page