top of page

Code.org - Önerilen diğer kurslar (Öğrenciler için)



Code.org önerilen diğer kurslar



Code.org'da kullanıcılar nesne tabanlı programlamayı baz alan sistemin çalışma pratiğini, blokları çalışma alanına sürükle bırak yaparak gerekli kod bloklarını oluşturup görevi gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Başarmaları halinde bir sonraki göreve geçiyor, başaramazsa bir ipucu ekranı ile karşılaşıyorlar.



Bu sitede kodlama öğrenmeye karar verdiyseniz öncelikle seviyenizi bilmeniz çok önemlidir. Sitenin farklı farklı seviyeleri ve kodlama bölümleri mevcuttur. Aşağıda bunları tanıyalım.








Code.org Ders-1 veya Kurs-1


Kurs birçok bölümden oluşmaktadır. 4-6 yaş grubu öğrenciler için hazırlanmış, öğrenciler için okuma yazma bilinmese dahi yapılabilecek zorluktadır. Anaokulu ve 1. sınıfları için önerilir.











Code.org Ders-2 veya Kurs-2


Kurs birçok bölümden oluşmaktadır. 7-11 yaş grubu öğrenciler için hazırlanmış, okuma yazma bilen öğrenciler için hazırlanmıştır. 2. sınıf ile 5. sınıf arasındaki öğrenciler önerilir.












Code.org Ders-3 veya Kurs-3


Kurs birçok bölümden oluşmaktadır. 8 yaş ve üzeri öğrenciler için hazırlanmış, Okuma yazma bilen öğrenciler için hazırlanmıştır. Ders 2 nin devamı olarak görülmektedir.












Code.org Ders-4 veya Kurs-4


Kurs birçok bölümden oluşmaktadır. 10 yaş ve üzeri öğrenciler için hazırlanmış, Okuma yazma bilen öğrenciler için hazırlanmıştır. Ders 2 ve Ders 3 ün devamı olarak görülmektedir.












Code.org Diğer kurslar


İlginizi çekebilecek daha birçok kurs vardır. Aşağıdan tüm kurslara ulaşabilirsiniz.











bottom of page