top of page

Cacoo - Tanıtımı ve Kullanımı

Cacoo, kullanımı oldukça kolay, çevrimiçi diyagram ve harita oluşturma aracıdır. Cacoo’u kullanarak farklı birçok diyagram oluşturulur. Site haritaları, ağ şemaları, UML diyagramları, kavram ve zihin haritaları gibi çeşitli diyagramlar oluşturulabilir.





Öğeler diyagramı kolayca oluşturmak için sürüklenip bırakılabilir. Öğeler bağlayıcılar ile birbirlerine kolayca bağlanabilir ve yeniden konumlandırıldığında bağlayıcılar otomatik olarak taşınır. Metin kutusu kullanabilir ve onu istediğiniz herhangi bir yere koyabilirsiniz. Bilgisayarınızdan diyagrama görüntüler yükleyebilirsiniz. Sayfanızdaki nesneleri taşırken onlar otomatik olarak yakınındaki nesnelere ve kılavuz çizgilerine tutturulacaktır ve hizalanacaktır. Kopyalama, yapıştırma ve çizim yazılımlarının diğer temel özellikleri Cacoo’da vardır. Tüm işlemler saklanır ve böylece sınırsız geri alma düzeyi oluşur.

Cacoo, ücretsiz olup web tarayıcınızda çalışır ve birden fazla kişi aynı diyagram üzerinde gerçek zamanlı olarak çalışabilir. Oluşturulan diyagramları png, pdf, svg ve ps formatlarında dışa aktarılabilir. Oluşturulan diyagramlar paylaşılabilir. Bu özellik sayesinde oluşturulan diyagramın bir url’si oluşur bu url’yi paylaşarak diyagramın başkaları tarafından veya herhangi bir yerde görüntülenmesi sağlanabilir.

Paylaşılan diyagramı başkasının görebilmesi için üye olmasına gerek yoktur. Ayrıca paylaşılan diyagramın “herhangi biri düzenleyebilir” özelliği açık olarak paylaşıldığında herkes diyagramı düzenleyebilir.

bottom of page