top of page

Blippar - Tanıtımı ve kullanımı

Blippar uygulaması, 2011 yılında kurulan Augmented Reality uygulamalarından bir tanesidir. En popüler uygulamalardan biri olan Augmented Reality bu uygulamayı hizmete sunarak kullanıcılarına bir gerçeklik uygulaması kullanma fırsatı tanımıştır.


Blippar uygulaması, Conde Nast, Pepsi, Coco Cola, L’oreal, Nestle gibi markalarla birlikte kampanyalar yapmıştır. Elbette bu kampanyalar doğrultusunda blippar uygulaması çok daha fazla sayıda kullanıcıya ulaşmayı başarmıştır. Özellikle İngiltere’de büyük ses getiren bir uygulama olmuştur.





Blippar Özellikleri Nelerdir?


Blippar, 1.8.9.1 versiyonu ile yayında olan bir uygulamadır. Bu uygulama 16 MB boyutundadır. Bu uygulamanın kullanılması için her hangi bir üyelik yaptırılmasına gerek yoktur. Üyelik gibi prosedürlerle uğraşılmadan hemen kullanılmaya başlanabilir. Blippar ile yepyeni dünyalar keşfetmek kolaydır. Videolara, resimlere, müzik listelerine, oyunlara, bilgilere ve çok daha fazlasına bu uygulamayla ulaşmak oldukça basittir.



Blippar Nasıl Kullanılır?


Bilindiği gibi her uygulamanın kendine özgü adımları vardır. Blippar uygulamasının kullanılması için de belli adımların atılması gerekir.

  • İlk olarak uygulama indirilmelidir. Blippar uygulaması, Android ya da İOS üzerinden cep telefonuna veya tablete indirilebilir.

  • İndirme işlemi sonrasında uygulamayı hemen kullanmaya başlamak mümkün.

  • Uygulamayla dergilerde, poster ve paketlerdeki Bippar logosuna bakılır. Sevilen ve popüler markaların beğeni uyandıran Artırılmış Gerçeklik deneyimleri için söz konusu sayfanın tümü Blippar’llanır. Böylece yakın çevredeki her şey Blipp’lenir hale gelir.

  • Yapılması gereken tek şey; Blippar uygulamasını açarak Blippar logolu ürünleri çekmektir.

Kullanımı son derece kolay olan uygulama kullanıcılardan tam not almıştır.



Türkiye’de Blippar


Blippar uygulamasının Türkiye pazarına bakıldığında Milliyet, MediaCat ve Ülker gibi meşhur markaların bu uygulamayı kullandığı bilinmektedir. Fenerbahçe ve Renault için geliştirilmiş olan kampanyalar özellikle ses getiren kampanyalar olmuştur.


bottom of page