top of page

3D Mekanlar - Tanıtımı ve Kullanımı

Modern dünyanın gerekliliklerini en son teknolojiyi kullanılarak yerine getiriyoruz. Fotoğraflar, panoramik görüntüler gibi eski teknolojiye dayalı mekan gezintilerin önüne geçerek gerçek bir sanal gerçeklik deneyimi sunuyor, sizi mekanın içerisine yerleştiriyor. Taradığımız alanın bire bir maket görüntüsünü 3D sanal gerçeklik ile sunuyor.


Size, 3D MEKAN farkı ile verdiğiniz hizmetin daha etkin ve değerlendirme açısından daha inandırıcı olmasını sağlayan bir yöntem öneriyor.




Bu sitedeki sanal turlar Windows işletim sistemi için üretilmiştir. Ancak ücretsiz indirebileceğiniz WinE (Windows Emulator) adında bir yazılımla sanal turları Macintosh veya Linux sistemlerinde de çalıştırabilirsiniz. Bu yazılım Windows için üretilen bir çok programın direkt olarak Macintosh/Linux altında çalışmasını sağlar. Parallels-Desktop ve VMware-Fusion gibi sanal PC yazılımlarının aksine, WinE için Windows'un kurulumu gerekmez, komple bir sanal sistem yerine sadece seçtiğiniz programı çalıştırır, daha hızlıdır ve fazla hafıza kullanmaz.


Mekanlarda yürümek teknik olarak mümkün olsada pratik olarak mümkün değil. Nedeni: Tüm görüntü tek bir odak noktasından alınıyor. Yürümek demek bu odak noktasının yer değiştirmesi demek. O zaman yüzlerce hatta binlerce noktadan görüntü almak gerekir. Bunların çekimi, hazırlanması ve indirilebilir boyuta getirilmesi adeta imkansız.


Oyunlardaki durum ise farklı. Oyunlarda mekanlar tüm koordinatlarıyla sentezleniyor. Mekanlar basite indirilerek, düz yüzeylerin farklı açılarda birleştirilmesiyle oluşuyor. Detay arttıkça çok daha fazla yüzey ve buna paralel olarak hafıza ve bilgisayar gücü gerekiyor. Mesela 3D animasyon filimlerinde görüntüler yüzlerce bilgisayarın günlerce hesap yapmasıyla elde ediliyor.


bottom of page